Resimli Patatesli Borek Tarifi
Patatesli Borek Tarifi
Patatesli Borek nasıl yapılır
Patatesli Borek Tarifi,Yapılışı
imagespatatesliborektarifiresimli5ad44298614f8
Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet orta boy patates
1adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı margarin
tuz, kırmızı pul biber,karabiber
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (beyazları icine sarıları dışına)
Patatesli Borek Tarifi,Yapılışı
Soğanı soyun ve yemeklik doğrayın Patatesleri soyun ve rendeleyin
Margarini tavaya koyun ve uzerine soğanları ekleyeyinS oğanları orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun
Kavrulan soğanlara patatesleri ve baharatları ekleyerek patatesleri suyunu salıp cekinceye kadar karıştırarak pişirin
Sıvıyağ, yoğurt ve yumurta aklarını kasede tamamen karışana cırpın
Yufkaları tezgahın uzerine ust uste serin ve 4 parcaya bolun
Yufkaya fırca yada catal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harctan surun
Yufkanın geniş kısmına boydan boya patatesli icten koyun (cok bol koymayın) ve rulo şeklinde sarınPatatesli Borek Tarifi,Yapılışı
Tum ruloları sağdan sola doğru sararak bir birine bitişik şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Tepsiye dizdiğiniz boreklerin uzerine kenara ayırdığınız yumurta sarılarını fırca yardımıyla surun
Son olarak uzerilerine susam ve corekotu serperek 180 derece onceden ısıtılmıs fırında uzeri kızarana kadar pişirin
Patatesli Borek Tarifi
Patatesli Borek nasıl yapılır
Patatesli Borek Tarifi,Yapılışı
imagespatatesliborektarifiresimli5ad44298614f8
Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet orta boy patates
1adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı margarin
tuz, kırmızı pul biber,karabiber
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (beyazları icine sarıları dışına)
Patatesli Borek Tarifi,Yapılışı
Soğanı soyun ve yemeklik doğrayın Patatesleri soyun ve rendeleyin
Margarini tavaya koyun ve uzerine soğanları ekleyeyinS oğanları orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun
Kavrulan soğanlara patatesleri ve baharatları ekleyerek patatesleri suyunu salıp cekinceye kadar karıştırarak pişirin
Sıvıyağ, yoğurt ve yumurta aklarını kasede tamamen karışana cırpın
Yufkaları tezgahın uzerine ust uste serin ve 4 parcaya bolun
Yufkaya fırca yada catal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harctan surun
Yufkanın geniş kısmına boydan boya patatesli icten koyun (cok bol koymayın) ve rulo şeklinde sarınPatatesli Borek Tarifi,Yapılışı
Tum ruloları sağdan sola doğru sararak bir birine bitişik şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Tepsiye dizdiğiniz boreklerin uzerine kenara ayırdığınız yumurta sarılarını fırca yardımıyla surun
Son olarak uzerilerine susam ve corekotu serperek 180 derece onceden ısıtılmıs fırında uzeri kızarana kadar pişirin