Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
4 adet hazır yufka (Taze olursa daha hoş olur )
Sosu için:
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
İçi için:
1 adet kuru soğan
5-6 adet orta uzunluk patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım su bardağı su
Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
Çörek otu
Patatesli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hem pratik hem lezzetli hem doyurucu daha ne olsun sabah kahvaltılarına apansız gelen misafirlerinizede her öğüne yapabileceğiniz bi tanım.
Öncelikle soğanın kabuğu soyulup ince ince doğranarak uygun bir tencerede sıvı yağ ile birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra salça eklenip 1 2 dakika daha kavrulur.
Patateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölerek yarım santim kalınlığında doğrayın.
Kavrulmuş soğanın üzerine ekleyim kısık ateşte orta sıra karıştırarak 15 dakika kadar kavurun.
Daha sonra suyu ekleyin. 5 10 dakika da o denli kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sosu için bütün materyal derin bir kasede karıştırılır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
Yağlı kağıdın üzerine soldan 3 4 kaşık gezdirilip bir yufka tepsiye serilir.
Yufkanın 1, 5 ğu kesimler halinde kopartılarak sosa batırılıp tepsiye ortaları katlı olacak halde yerleştirilir yani düm düz tepsiye yaymayın yufkaları.
Pişen soğuyan patatesler yufkanın üzerine elimizle yayılır.
Üzerine bir tutam maydanozu kırılıp serpilir.
Kalan yufkalar da birebir formda parçalanıp patatesleri üzeri kapatılır.
En alttaki yufkanın tepsinin dışında kalan kenarlarını da üzerine kapatarak istediğiniz büyüklükte kesip kalan sos üzerine gezdirilir.
Çörek otu serperek evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra yarım saat dinlendirin o denli yiyin patates çabuk soğumuyor zira yanarsınız mazallah Afiyet olsun
4 adet hazır yufka (Taze olursa daha hoş olur )
Sosu için:
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
İçi için:
1 adet kuru soğan
5-6 adet orta uzunluk patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım su bardağı su
Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
Çörek otu
Patatesli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hem pratik hem lezzetli hem doyurucu daha ne olsun sabah kahvaltılarına apansız gelen misafirlerinizede her öğüne yapabileceğiniz bi tanım.
Öncelikle soğanın kabuğu soyulup ince ince doğranarak uygun bir tencerede sıvı yağ ile birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra salça eklenip 1 2 dakika daha kavrulur.
Patateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölerek yarım santim kalınlığında doğrayın.
Kavrulmuş soğanın üzerine ekleyim kısık ateşte orta sıra karıştırarak 15 dakika kadar kavurun.
Daha sonra suyu ekleyin. 5 10 dakika da o denli kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sosu için bütün materyal derin bir kasede karıştırılır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
Yağlı kağıdın üzerine soldan 3 4 kaşık gezdirilip bir yufka tepsiye serilir.
Yufkanın 1, 5 ğu kesimler halinde kopartılarak sosa batırılıp tepsiye ortaları katlı olacak halde yerleştirilir yani düm düz tepsiye yaymayın yufkaları.
Pişen soğuyan patatesler yufkanın üzerine elimizle yayılır.
Üzerine bir tutam maydanozu kırılıp serpilir.
Kalan yufkalar da birebir formda parçalanıp patatesleri üzeri kapatılır.
En alttaki yufkanın tepsinin dışında kalan kenarlarını da üzerine kapatarak istediğiniz büyüklükte kesip kalan sos üzerine gezdirilir.
Çörek otu serperek evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra yarım saat dinlendirin o denli yiyin patates çabuk soğumuyor zira yanarsınız mazallah Afiyet olsun