Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet yufka ( büyüklüğüne göre azaltabilirsiniz)
5-6 adet büyük boy patates
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Maydonoz
Sosu için ;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlıyoruz.
Soğuduktan sonra soğan, maydanoz ekleyip karıştırıyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
Sosu için malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
Yufkayı tezgahın üzerine açıyoruz sostan her yerine gelicek şekilde sürüyoruz.
Kenarlarını ve üst kısmını bir karış kadar içeri katlıyoruz.
Harcımızdan bir sıra halinde koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Elimiz kadar aralıklarla bıçak yardımıyla kesiyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıtır çıtır bir lezzet afiyet olsun.
Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4-5 adet yufka ( büyüklüğüne göre azaltabilirsiniz)
5-6 adet büyük boy patates
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Maydonoz
Sosu için ;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlıyoruz.
Soğuduktan sonra soğan, maydanoz ekleyip karıştırıyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
Sosu için malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
Yufkayı tezgahın üzerine açıyoruz sostan her yerine gelicek şekilde sürüyoruz.
Kenarlarını ve üst kısmını bir karış kadar içeri katlıyoruz.
Harcımızdan bir sıra halinde koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Elimiz kadar aralıklarla bıçak yardımıyla kesiyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıtır çıtır bir lezzet afiyet olsun.
Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı