Son konular

Patatesli Brüksel Lahanalı Graten

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Patatesli Brüksel Lahanalı Graten Tanımı İçin Malzemeler
500 gram brüksel lahanası
2 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet pırasa
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Muskat rendesi
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı sebzeli çeşni
1 çay bardağı sıvı krema
1 su bardağı rende kaşar

Patatesli Brüksel Lahanalı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brüksel lahanaların diş yapraklarını ayırıp saplarından az kesiyoruz güzelce yıkayıp büyükse ikiye kesiyoruz küçükse bütün olarak bırakabilirsiniz. Hafifi canlı kalmayacak biçimde pişirip, süzüyoruz.
Patatesleri soyup yıkayıp lahananın boyutunda küp küp kesiyoruz. Patatesleride hafif canlı kalacak halde haşlayıp süzüyoruz.
Zeytinyağını tavaya alıyoruz. Üzerine halka doğradığımız soğan, ince kıyılmış sarımsak ve ince doğradığımız pırasayıda ekleyip, hepsini birlikte soteliyoruz.
Baharatları, sebzeli çeşniyi ve hardalı ekleyip biraz daha soteliyoruz. Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı kremayıda ekleyip karıştırıyoruz. 2-3 dakika fokurdatıyoruz. Üzerine patates ve lahanaları ekleyip karıştırıyoruz. Borcama döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp üzerine bol kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Patatesli Brüksel Lahanalı Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Brüksel Lahanalı Patates Graten Tanımı İçin Gereçler 500 gr brüksel lahanası 5-6 adet küçük patates 1 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı un 250 ml krema 200 ml süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 1 çay kaşığı muskat rendesi Üzeri için; Rendelenmiş kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Brüksel Lahanalı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler 750 gram brüksel lahanası 4-5 adet orta boy patates 200ml krema 1,5 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı un 1 yeme kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Üzeri için; 1 kase dolusu rendelenmiş kasar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Brokoli Brüksel Lahanalı Tatlı Patatesli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tatlı patates 250 gram brokoli 7/8 adet brüksel lahanası (Çoğaltılabilir) Sosu için; 2 çorba kaşığı un 1 paket sıvı krema 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 tane muskat rendesi 1 tatlı kaşığı tuz 250 gram su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fırında Brüksel Lahanalı Patatesli Baget Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo brüksel lahanası 1 adet havuç 6 adet baget 3 adet patates 10 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 3 su bardağı sıcak su Pulbiber Kekik Karabiber Tuz Baget ve patatesleri kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Brüksel Lahanalı Pilav Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo brüksel lahanası 1 tane kuru soğan 2 yemek kaşığı salça 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı pirinç 1 tane tavuk bulyon 1 ,5 tatlı kaşığı tuz Brüksel Lahanalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Soğanı küp küp doğruyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt