Patatesli Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı soda
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
100 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
4-5 adet patates
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesli rulo buzluk böreğin iç harcı için öncelikle kabuklarını sorduğumuz doğrayıp haşladığımız patatesleri patates ezici yardımı ile ezelim.
Ezdiğimiz patateslerin üzerine karabiber, toz kırmızı biber, nane ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Sosu için uygun bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, eritilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve maden suyunu alarak karıştıralım.
Yufkalarımızdan bir adedini masaya açalım ve üzerine hazırladığımız sostan dökelim ve her yerine gelecek formda yayalım.
İç harcımızdan 3-4 kaşık kadarını yufkamızın üzerine alalım ve kaşığın karşıt tarafı ile her yerine yayalım.
Tekrar üzerine yufka yerleştirelim ve sostan sürelim.
Ardından patatesli iç harcımızdan yerleştirelim. 3 ve 4. Yufkayı da sırası ile birebir süreçleri uygulayarak üst üste alalım.
Böreğimizi sarmak için yufkamızın kenarlarından 3’er parmak kadarını içe hakikat katlayalım.
Daha sonra yufkamızı rulo formunda saralım ve 3 eşit modüle bölelim.
Böldüğümüz böreğimizi tepsiye alalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. ( ben gündüzden yaptım akşam pişirdim).
Sürenin sonunda dolaptan aldığımız böreğimizi 1’er parmak kalınlığında dilimleyerek fırın tepsisine sıralayalım.
Üzeri için yumurta sarısına yoğurt ekleyelim ve çırpalım. Fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürelim.
Böreklerimizi evvelden ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.Afiyet olsun. .
Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı soda
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
100 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
4-5 adet patates
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesli rulo buzluk böreğin iç harcı için öncelikle kabuklarını sorduğumuz doğrayıp haşladığımız patatesleri patates ezici yardımı ile ezelim.
Ezdiğimiz patateslerin üzerine karabiber, toz kırmızı biber, nane ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Sosu için uygun bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, eritilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve maden suyunu alarak karıştıralım.
Yufkalarımızdan bir adedini masaya açalım ve üzerine hazırladığımız sostan dökelim ve her yerine gelecek formda yayalım.
İç harcımızdan 3-4 kaşık kadarını yufkamızın üzerine alalım ve kaşığın karşıt tarafı ile her yerine yayalım.
Tekrar üzerine yufka yerleştirelim ve sostan sürelim.
Ardından patatesli iç harcımızdan yerleştirelim. 3 ve 4. Yufkayı da sırası ile birebir süreçleri uygulayarak üst üste alalım.
Böreğimizi sarmak için yufkamızın kenarlarından 3’er parmak kadarını içe hakikat katlayalım.
Daha sonra yufkamızı rulo formunda saralım ve 3 eşit modüle bölelim.
Böldüğümüz böreğimizi tepsiye alalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. ( ben gündüzden yaptım akşam pişirdim).
Sürenin sonunda dolaptan aldığımız böreğimizi 1’er parmak kalınlığında dilimleyerek fırın tepsisine sıralayalım.
Üzeri için yumurta sarısına yoğurt ekleyelim ve çırpalım. Fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürelim.
Böreklerimizi evvelden ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.Afiyet olsun. .
Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı