Patatesli Çanak Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
2 patlıcan
İç harcı:
1 soğan
1 domates sosu (Yeşilbiberli sarımsaklı kullandım)
Tuz, karabiber, maydanoz, çok az kimyon
Çok az su
Salçalı sos:
2 yemek kaşığı salça
Göz kararı sıcak su
Tuz
6 adet patates (ben fazladan yaptım çocuklar için)
4 patatesde kâfi olur
1/2 (yarım) su bardağı süt
Tuz, baharat
Patatesli Çanak Patlıcan Tanımı Yapılışı
Patlıcanları iki parmak kalınlığında kesip 15 dakika tuzlu suda bekletip suyunu aldıktan sonra yağlı tepsiye dizip yağlayın, üzeri kızarana kadar 200* fırına sürün.
Akabinde tavada küçük küçük doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
Sonra kıymamızı ekleyelim kıymamızın üzerine tuz eklersek daha hoş kavrulacaktır.
Kavrulan kıymanın üzerine hazırlamış olduğum domates yeşilbiber sarımsaklı sosumu ekliyorum.
Yarım bardak suyumuzu da ekleyelim. Burada dikkat edeceğiniz konu harcımızı çok kurutmamak çok hafif sulu bırakalım.
Borcama yerleştirdiğimiz patlıcanların içini çatal yardımıyla ezerek çanak formunu verelim.
Hazırladığımız harçtan içine dolduralım yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ile salçamızı karıştırıp salçalı su yapalım.
Patlıcanların üzerine değil tepsinin kenarından suyumuzu bırakırsak iç harcımız taşmayacaktır. ️.
Bu formda evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Çıkardığımız yemeğin üzerine patates püresini istediğiniz formda şekillendirin. Afiyetle
2 patlıcan
İç harcı:
1 soğan
1 domates sosu (Yeşilbiberli sarımsaklı kullandım)
Tuz, karabiber, maydanoz, çok az kimyon
Çok az su
Salçalı sos:
2 yemek kaşığı salça
Göz kararı sıcak su
Tuz
6 adet patates (ben fazladan yaptım çocuklar için)
4 patatesde kâfi olur
1/2 (yarım) su bardağı süt
Tuz, baharat
Patatesli Çanak Patlıcan Tanımı Yapılışı
Patlıcanları iki parmak kalınlığında kesip 15 dakika tuzlu suda bekletip suyunu aldıktan sonra yağlı tepsiye dizip yağlayın, üzeri kızarana kadar 200* fırına sürün.
Akabinde tavada küçük küçük doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
Sonra kıymamızı ekleyelim kıymamızın üzerine tuz eklersek daha hoş kavrulacaktır.
Kavrulan kıymanın üzerine hazırlamış olduğum domates yeşilbiber sarımsaklı sosumu ekliyorum.
Yarım bardak suyumuzu da ekleyelim. Burada dikkat edeceğiniz konu harcımızı çok kurutmamak çok hafif sulu bırakalım.
Borcama yerleştirdiğimiz patlıcanların içini çatal yardımıyla ezerek çanak formunu verelim.
Hazırladığımız harçtan içine dolduralım yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ile salçamızı karıştırıp salçalı su yapalım.
Patlıcanların üzerine değil tepsinin kenarından suyumuzu bırakırsak iç harcımız taşmayacaktır. ️.
Bu formda evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Çıkardığımız yemeğin üzerine patates püresini istediğiniz formda şekillendirin. Afiyetle