Patatesli Çiçek Mantı Tarifi İçin Malzemeler
3-4 bardak un (200 ml)
1 adet yumurta
Su
Tuz
İç harcı için;
2-3 adet patates orta boyda
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz ve pul biber
Sosu için;
2 dolu yemek kaşığı salça
4-5 kaşık sıvı yağ
Su
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Patatesli Çiçek Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biraz uğraşlı gözükse de herkesin bayılacağı bu mantı şeklini kesinlikle denemelisiniz. İkram ettiğim herkes hem tadına hemde şekline bayılıyor.
Mantı hamuru için kabın içine malzemeleri alalım ve suyu ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde ilave edelim (200 ml bir bardak yada bir buçuk bardak yeterli geliyor eğer un isterse ilave edin. ) hamuru dinlendirmeye alalım.
Patatesleri haşlayalım ve ezelim.
Sıvı yağını tavaya ekleyelim ve soğanları kaçıralım daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkınca patatesleri ilave edelim.
Hamurumuzdan bezeler ayırıp açalım ve çay bardağı ile yuvarlak olacak şekilde keselim.
Kestiğimiz dairelerin içine hazırladığımız harçtan ekleyelim ve yıldız şeklini verelim.
Hamurların kurumasına fırsat vermeden hemen katlamaya başlayalım yoksa kapanmaz.
Fırın derecesini 150 dereceye ayarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye mantıları dizelim.
Fırında hafif kızana kadar pişirelim.
Kızaran mantıları fırından çıkaralım ve bir tavanın içine dizelim.
Üzeri için bir kasede salça sıvı yağ ve sıcak su ile hazırladığımız sosu ilave edip mantılar çekene kadar pişirelim.
Pişen mantıları servis için tabağa dizelim üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis edelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Patatesli Çiçek Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3-4 bardak un (200 ml)
1 adet yumurta
Su
Tuz
İç harcı için;
2-3 adet patates orta boyda
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz ve pul biber
Sosu için;
2 dolu yemek kaşığı salça
4-5 kaşık sıvı yağ
Su
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Patatesli Çiçek Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biraz uğraşlı gözükse de herkesin bayılacağı bu mantı şeklini kesinlikle denemelisiniz. İkram ettiğim herkes hem tadına hemde şekline bayılıyor.
Mantı hamuru için kabın içine malzemeleri alalım ve suyu ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde ilave edelim (200 ml bir bardak yada bir buçuk bardak yeterli geliyor eğer un isterse ilave edin. ) hamuru dinlendirmeye alalım.
Patatesleri haşlayalım ve ezelim.
Sıvı yağını tavaya ekleyelim ve soğanları kaçıralım daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkınca patatesleri ilave edelim.
Hamurumuzdan bezeler ayırıp açalım ve çay bardağı ile yuvarlak olacak şekilde keselim.
Kestiğimiz dairelerin içine hazırladığımız harçtan ekleyelim ve yıldız şeklini verelim.
Hamurların kurumasına fırsat vermeden hemen katlamaya başlayalım yoksa kapanmaz.
Fırın derecesini 150 dereceye ayarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye mantıları dizelim.
Fırında hafif kızana kadar pişirelim.
Kızaran mantıları fırından çıkaralım ve bir tavanın içine dizelim.
Üzeri için bir kasede salça sıvı yağ ve sıcak su ile hazırladığımız sosu ilave edip mantılar çekene kadar pişirelim.
Pişen mantıları servis için tabağa dizelim üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis edelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Patatesli Çiçek Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı