Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
7 su bardağı un
3 tatlı kaşığı tuz ılık su
2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
İç harcı için;
5 yahut 6 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz ,pul biber,karabiber (1 er tatlı kaşığı)
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz.
Patatesleri haşlıyoruz ,haşlanan patateslerimizi eziyoruz .
İnce ince doğradığımız soğanlarımızı tavada düzgünce ölene kadar kavuruyoruz.
Sonra salçasını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Patateslerimizi de ekleyip birazda kavurup baharatlarıda ekleyip altını kapatıyoruz.
Un ,su, tuz hamurumuzu yoğuruyoruz ,ne çok sert ne çok yumuşak olacak.
İyice yoğurduktan sonra hamurumuzu 8 eşit modüle bölüyoruz .
Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp hamurlarımızı yağlıyoruz .
1 saat dinlendiriyoruz .
Dinlendirdikten sonra hamurlarımızı tek tek elimizle açıyoruz.
Açtığımız hamurun kenarına harcımızdan koyup rulo biçiminde yuvarlayıp tepsimize yerleştiriyoruz .
Hamurumuzun üzerine kalan yağın içine yumurta sarısını koyarak karıştırıp hamurun üzerine sürüyoruz .
200 derece fanlı ayarda altı üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 su bardağı un
3 tatlı kaşığı tuz ılık su
2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
İç harcı için;
5 yahut 6 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz ,pul biber,karabiber (1 er tatlı kaşığı)
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz.
Patatesleri haşlıyoruz ,haşlanan patateslerimizi eziyoruz .
İnce ince doğradığımız soğanlarımızı tavada düzgünce ölene kadar kavuruyoruz.
Sonra salçasını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Patateslerimizi de ekleyip birazda kavurup baharatlarıda ekleyip altını kapatıyoruz.
Un ,su, tuz hamurumuzu yoğuruyoruz ,ne çok sert ne çok yumuşak olacak.
İyice yoğurduktan sonra hamurumuzu 8 eşit modüle bölüyoruz .
Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp hamurlarımızı yağlıyoruz .
1 saat dinlendiriyoruz .
Dinlendirdikten sonra hamurlarımızı tek tek elimizle açıyoruz.
Açtığımız hamurun kenarına harcımızdan koyup rulo biçiminde yuvarlayıp tepsimize yerleştiriyoruz .
Hamurumuzun üzerine kalan yağın içine yumurta sarısını koyarak karıştırıp hamurun üzerine sürüyoruz .
200 derece fanlı ayarda altı üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı