Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller
1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı sıvı yağ (Ben yarısını tereyağı kullandım)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Üzerine Sürmek İçin
1 yumurta sarısı
Biraz sıvı yağ
Az toz şeker
İç Gereci İçin
5 adet haşlanmış olağan büyüklükte patates
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Kuru nane
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğutalım hafif ılıkta olabilir( iç harcı olarak istediğiniz öbür şeyler de olabilir).
Soğanları küçük küçük doğrayıp iki yemek kaşığı sıvı yağ da kavuralım. Patatesleri çatalla ezelim içerisine ekleyelim biraz kavurup bir su bardağı suyu ekleyelim ve öbür baharatları da ekleyip ocaktan alıp soğutalım.
Yağın içerisine un ve sirkeyi ekleyelim güzelce çırpalım.
İki adet yufkayı tezgaha alıp üzerine kaşıkla yağlı unlu sosumuzu gezdirip fırça yardımıyla her yerine sürelim.
Patatesli harcımızı yufkamızın kısa kenarına kaşıkla şerit halinde koyup rulo biçiminde saralım.
Fırın tepsimize yağlı kağıt serip üzerine koyalım bu süreci yufkalar bitene kadar yapalım.
Böreklerimizi üçer parmak büyüklüğün de kesip yumurta sarısı sıvı yağ ve tozşekeri karıştırıp fırça ile sürelim susam ve çörekotu ile süsleyin.
200 derecede evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Katiyen deneyin diyeceğim tanımlardan denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı sıvı yağ (Ben yarısını tereyağı kullandım)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Üzerine Sürmek İçin
1 yumurta sarısı
Biraz sıvı yağ
Az toz şeker
İç Gereci İçin
5 adet haşlanmış olağan büyüklükte patates
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Kuru nane
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğutalım hafif ılıkta olabilir( iç harcı olarak istediğiniz öbür şeyler de olabilir).
Soğanları küçük küçük doğrayıp iki yemek kaşığı sıvı yağ da kavuralım. Patatesleri çatalla ezelim içerisine ekleyelim biraz kavurup bir su bardağı suyu ekleyelim ve öbür baharatları da ekleyip ocaktan alıp soğutalım.
Yağın içerisine un ve sirkeyi ekleyelim güzelce çırpalım.
İki adet yufkayı tezgaha alıp üzerine kaşıkla yağlı unlu sosumuzu gezdirip fırça yardımıyla her yerine sürelim.
Patatesli harcımızı yufkamızın kısa kenarına kaşıkla şerit halinde koyup rulo biçiminde saralım.
Fırın tepsimize yağlı kağıt serip üzerine koyalım bu süreci yufkalar bitene kadar yapalım.
Böreklerimizi üçer parmak büyüklüğün de kesip yumurta sarısı sıvı yağ ve tozşekeri karıştırıp fırça ile sürelim susam ve çörekotu ile süsleyin.
200 derecede evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Katiyen deneyin diyeceğim tanımlardan denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun