Patatesli Dolama Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
İç harcı için;
5 tane orta uzunluk patates
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı doğranmış kaşar peynir
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için;
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
Sosu için;
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı maden suyu
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Susam
Patatesli Dolama Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler yıkanır soyulur küp küp doğranır ,tencereye alınır ,üstüne su ve süt eklenir ocağa alınır kaynamaya bırakılır.
Tavaya zeytinyağ alınır ,üstüne doğranmış soğanlar eklenir ,pembeleşinceye kadar kavrulur soğumaya bırakılır.
Haşlanan patatesler ezilir ,üstüne soğuyan soğanlar eklenir karıştırılır .
Baharatlar eklenir karıştırılır iç harç soğumaya bırakılır .
Soğuyan iç harcın içine doğranmış kaşar eklenir karıştırılır.
Bir kaseye sos gereçleri alınır karıştırılır.
Yufkalar ikiye bölünür sos sürülüp iç harç eklenir ve sarılır .
Tepsinin ortasından başlayarak bütün yufkalar bitene kadar birebir süreç yapılır.
Yufkalar bitince kalan iç harç üsten dökülür .
30 dk bekletilir .
Yumurta sarısı sürülür ,haşhaş ve susam ile süslenir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilir servise hazır.
Patatesli Dolama Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
İç harcı için;
5 tane orta uzunluk patates
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı doğranmış kaşar peynir
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için;
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
Sosu için;
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı maden suyu
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Susam
Patatesli Dolama Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler yıkanır soyulur küp küp doğranır ,tencereye alınır ,üstüne su ve süt eklenir ocağa alınır kaynamaya bırakılır.
Tavaya zeytinyağ alınır ,üstüne doğranmış soğanlar eklenir ,pembeleşinceye kadar kavrulur soğumaya bırakılır.
Haşlanan patatesler ezilir ,üstüne soğuyan soğanlar eklenir karıştırılır .
Baharatlar eklenir karıştırılır iç harç soğumaya bırakılır .
Soğuyan iç harcın içine doğranmış kaşar eklenir karıştırılır.
Bir kaseye sos gereçleri alınır karıştırılır.
Yufkalar ikiye bölünür sos sürülüp iç harç eklenir ve sarılır .
Tepsinin ortasından başlayarak bütün yufkalar bitene kadar birebir süreç yapılır.
Yufkalar bitince kalan iç harç üsten dökülür .
30 dk bekletilir .
Yumurta sarısı sürülür ,haşhaş ve susam ile süslenir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilir servise hazır.
Patatesli Dolama Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı