Patatesli Gül Böreği (Sosu Sodalı) Tanımı İçin Materyaller
5 adet yufka
İçi için;
4 patates (Büyük ya da orta boy)
2 adet soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için;
1 şişe maden suyu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Gül Böreği (Sosu Sodalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri haşlayıp rendeleyelim.
Soğanları yemeklik doğrayarak ya da rendeleyerek sıvı yağla birlikte hafifçe kavuralım.
Salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra patatesleri koyalım.
Tuz ve baharatları da ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Sos materyallerini uygun bir kasede birleştirip karıştıralım.
Her bir yufkayı 4 eşit kesime bölelim.
İç harcını da göz kararı 20 ye ayırdım her bir yufkaya eşit koyabilmem için.
Böldüğümüz yufkalara 1 yemek kaşığı sos döküp patatesli harçtan koyalım ve şerit halinde dümdüz yuvarlayalım.
Akabinde da içe hakikat kıvırıp yuvarlayalım, yuvarlak gül halini verelim.
Tüm modüllere birebir süreci uygulayıp altını yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
Muhtemelen sosunuz artacaktır, artarsa kalanını böbreklerin üzerine gezdirip dökelim.
Üstü için yazdığım materyalleri de yeterlice karıştıralım ve üzerlerine güzelce sürelim.
İsterseniz üzerine susam, çörek otu vb dökebilirsiniz. Hiçbir şey dökmezseniz de olur.
Evvelden 200° de ısıttığımız fırına koyalım alt üst kızarana kadar pişirelim.
Pişen böreklerimizi fırından çıkardıktan sonra üzerini pak bir bezle soğumaya bırakalım.Ben birinci kez börek yaptım, fotoğrafı da sizinle paylaşıyorum. Hakikaten hem çıtır çıtır hem de yumuşacık bir börek oldu. lezzeti de harikaydı, denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Patatesli Gül Böreği (Sosu Sodalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
İçi için;
4 patates (Büyük ya da orta boy)
2 adet soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için;
1 şişe maden suyu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Gül Böreği (Sosu Sodalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri haşlayıp rendeleyelim.
Soğanları yemeklik doğrayarak ya da rendeleyerek sıvı yağla birlikte hafifçe kavuralım.
Salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra patatesleri koyalım.
Tuz ve baharatları da ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Sos materyallerini uygun bir kasede birleştirip karıştıralım.
Her bir yufkayı 4 eşit kesime bölelim.
İç harcını da göz kararı 20 ye ayırdım her bir yufkaya eşit koyabilmem için.
Böldüğümüz yufkalara 1 yemek kaşığı sos döküp patatesli harçtan koyalım ve şerit halinde dümdüz yuvarlayalım.
Akabinde da içe hakikat kıvırıp yuvarlayalım, yuvarlak gül halini verelim.
Tüm modüllere birebir süreci uygulayıp altını yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
Muhtemelen sosunuz artacaktır, artarsa kalanını böbreklerin üzerine gezdirip dökelim.
Üstü için yazdığım materyalleri de yeterlice karıştıralım ve üzerlerine güzelce sürelim.
İsterseniz üzerine susam, çörek otu vb dökebilirsiniz. Hiçbir şey dökmezseniz de olur.
Evvelden 200° de ısıttığımız fırına koyalım alt üst kızarana kadar pişirelim.
Pişen böreklerimizi fırından çıkardıktan sonra üzerini pak bir bezle soğumaya bırakalım.Ben birinci kez börek yaptım, fotoğrafı da sizinle paylaşıyorum. Hakikaten hem çıtır çıtır hem de yumuşacık bir börek oldu. lezzeti de harikaydı, denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Patatesli Gül Böreği (Sosu Sodalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı