Patatesli Havuçlu Bezelye Tanımı İçin Materyaller
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Su
Patatesli Havuçlu Bezelye Tanımı Yapılışı
Biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
Patatesleri ve havuçları küçük küçük küp biçiminde doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyun salçaları koyup kavurun.
Akabinde soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra patates, havuç, bezelye ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
Üzerine gelecek kadar suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Orta ateşte pişene kadar yemeği kaynatın.
Gereçler yumuşadıktan sonra yemeği ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Su
Patatesli Havuçlu Bezelye Tanımı Yapılışı
Biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
Patatesleri ve havuçları küçük küçük küp biçiminde doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyun salçaları koyup kavurun.
Akabinde soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra patates, havuç, bezelye ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
Üzerine gelecek kadar suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Orta ateşte pişene kadar yemeği kaynatın.
Gereçler yumuşadıktan sonra yemeği ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet olsun.