Patatesli Ispanak Graten

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Patatesli Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk patates
1 demet ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet kapya biberi
Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sosu için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Üzeri için:
150 gram kaşar peyniri

Patatesli Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates soyulur ve çok ince olmayacak biçimde halka halka kesilir.
Uygun bir tencereye koyulur tuz eklenir ve üzeri geçene kadar su ek edilir.
Patatesler yumuşayana kadar pişirilir (çok fazla haşlamayın patates dağılabilir. )
Bir öteki tavada soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ek edin ve 2 dk soteleyin.
Daha sonra küp küp doğranmış kapya biberi ek edin.
Beraber biraz daha soteledikten sonra yıkanmış ve doğranmış ıspanağı ek edin.
Üzerine karabiber ve toz biber serpin.
Ispanak suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
Başka bir tencereye tereyağını alın. Eritin.
Üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ekleyip karıştırın.
Koyulaşan sosu ocaktan alın ve üzerine tuz ve karabiber ek edin.
Bir fırın kabını hafif yağlayın. Patatesleri dizin.
Üzerine kavrulmuş ıspanağını dağıtın ve beşamel sosunu dökün.
En son kaşar peyniri serpin ve 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt