Patatesli Ispanaklı Graten Tanımı İçin Gereçler
500 gram ıspanak
5 adet patates (ortaboy)
1 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 paket sıvı krema
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri ve ortası için:
Kaşar peyniri
Patatesli Ispanaklı Graten Tanımı Yapılışı
Patatesleri soyup dilimleyin.
Tuzlu suda hafif yumuşayana kadar pişirin ve suyunu süzüp fırın kabına yerleştirin. Ortalarına kaşar peyniri serpin.
Soğanı küp, küp doğrayıp yağda kavurun.
Sarımsak ve ince doğradığınız kapya biberi ek edip karıştırın.
Son olarak baharatlar ve ıspanakları doğrayıp ek edin ve ıspanaklar eriyene kadar kavurup ocaktan alıp patateslerin üzerine dağıtın.
Beşamel sosu için tereyağını eritip içine unu ek edin ve hafif un kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine soğut süt ve kremayı döküp karıştırın.
Son olarak tuz ve baharatları ek edin ve koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve her yerini kaplayacak biçimde ıspanağın üzerine dökün.
Son olarak üzerine kaşar peyniri koyup evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
500 gram ıspanak
5 adet patates (ortaboy)
1 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 paket sıvı krema
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri ve ortası için:
Kaşar peyniri
Patatesli Ispanaklı Graten Tanımı Yapılışı
Patatesleri soyup dilimleyin.
Tuzlu suda hafif yumuşayana kadar pişirin ve suyunu süzüp fırın kabına yerleştirin. Ortalarına kaşar peyniri serpin.
Soğanı küp, küp doğrayıp yağda kavurun.
Sarımsak ve ince doğradığınız kapya biberi ek edip karıştırın.
Son olarak baharatlar ve ıspanakları doğrayıp ek edin ve ıspanaklar eriyene kadar kavurup ocaktan alıp patateslerin üzerine dağıtın.
Beşamel sosu için tereyağını eritip içine unu ek edin ve hafif un kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine soğut süt ve kremayı döküp karıştırın.
Son olarak tuz ve baharatları ek edin ve koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve her yerini kaplayacak biçimde ıspanağın üzerine dökün.
Son olarak üzerine kaşar peyniri koyup evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.