Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
4 orta boy patates
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Tozbiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesler yıkanır ve kabukları soyulup, rendenin ince kısmıyla rendelenir ve suyu süzgüde sıkılır.
Suyu süzülen patatesler yoğurma kabına alınır ve yumurta, un, baharatlar konulup kaşıkla güzelce karıştırılır.
Bu arada tavaya biraz yağ koyup kızması beklenir ve kaşıkla kızgın yağın içine patatesten konulur.
Arkalı önlü kızartılır ve peçete koyduğunuz servis tabağına konulup, servis edilir. Afiyet olsun
Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 orta boy patates
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Tozbiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesler yıkanır ve kabukları soyulup, rendenin ince kısmıyla rendelenir ve suyu süzgüde sıkılır.
Suyu süzülen patatesler yoğurma kabına alınır ve yumurta, un, baharatlar konulup kaşıkla güzelce karıştırılır.
Bu arada tavaya biraz yağ koyup kızması beklenir ve kaşıkla kızgın yağın içine patatesten konulur.
Arkalı önlü kızartılır ve peçete koyduğunuz servis tabağına konulup, servis edilir. Afiyet olsun
Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı