Son konular

Patatesli Katmer Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patatesli Katmer Börek Tanımı İçin Gereçler
5 adet yufka
Yufkaların Ortasına Sürmek İçin
1 paket krema (200ml)
1 su bardağı maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin
4 orta uzunluk patates ( Haşlanmış)
1 adet kutu soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı

Patatesli Katmer Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maden suyu, krema ve sıvı yağı çırpıyoruz. Birinci yufkamızı tezgaha açıp üstüne de hazırladığımız sosu çokça sürüyoruz. Üzerine bir yufka daha seriyoruz ve yufkamızın üzerine yeniden çokça sos yayıyoruz.
Beşinci ve son yufkaya kadar birebir süreci uyguluyoruz son yufkanın üstüne sos koymuyoruz. Üst üste hazırladığımız yufkalar evvel bir bıçakla 4 e sonrada her bir parçayı 6 ya bölüp 24 modül elde edelim.
İç harcımızı hazırlamaķ için soğanları küçük küçük doğrayalım. Yağda soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış, ezilmiş patatesleri, baharatları ve tuzunu ek edip bir kaç dakika daha kavuralım.
Soğumaya bırakalım. Soğuyan harcımızı yufkaların geniş ucuna koyup sigara böreği sarar üzere saralım. Sardığımız börekleri bir kaba alıp 15- 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Buzdolabından çıkardıktan sonra sıvı yağ ve suyu geniş bir kapta çırpıp böreklerimizi bu sosun içine batırıp her yerini sosa buluyoruz. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derece fırında 30 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
 

Similar threads

  • Soru
Çıtırmı Çıtır Ispanaklı Kaşarlı Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yufka Yufkaların arasına sürmek için 1 paket krema (200ml) 1 su bardağı maden suyu 1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için Yarım kilo yıkanmış doğranmış ıspanak 1 su bardağı kaşar rendesi 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Katmer Börek Tanımı İçin Materyaller 4 adet yufka Sosu için; 200 ml krema 1 şişe soda 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz İç harcı için; 4 adet patates 100 gram kaşar 1 dilim yağlı peynir Maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz, karabiber Katmer Börek Tanımı Yapılışı Birinci olarak iç harcımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Muhteşem Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka Sos için; Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı soda 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu İç harç için; 4 adet patates 1 adet soğan 6 yemek kaşığı kadar sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Çıtır Çıtır Patatesli Rulolar Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka Sos için; 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı soda 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu İç harç için; 4 adet patates 1 adet soğan 6 yemek kaşığı kadar sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklavalık yufka 1 su bardağı sıvı yağ (Ben yarısını tereyağı kullandım) 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı elma sirkesi Üzerine Sürmek İçin 1 yumurta sarısı Biraz sıvı yağ Az toz şeker İç Gereci İçin 5 adet haşlanmış olağan büyüklükte patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt