Patatesli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köfte İçin
250gr kıyma
1 rendelenmiş soğan
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kekik
3 adet orta uzunluk patates
Kızartma İçin
Sıvı yağ
Yemeğin Suyu İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3.5 su bardağı su (Resimdekinden daha sulu isterseniz 4.5 su bardağı koyabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Patatesli Köfte Tanımı Yapılışı
Köfte için materyaller kaba alınır, güzelce yoğrulur.
Yuvarlanarak un serpili tepsiye alınır (Ben biraz tez büyük yuvarlamışım, daha küçük daha lezzetli oluyor)
Patatesler küp küp doğranır.
Isıtılan yağda evvel patatesler akabinde da köfteler kızartılır, havlu kağıt üzerine alınır (Patatesler tama yakın, köfteler hafif)
Tencereye salçalar eklenir, yarım bardak su ile ezilir. Üzerine geri kalan su ve baharatlar eklenir. Kaynamaya bırakılır.
Kaynayan salçalı suya evvel köfteler atılır, 12-13 dakika pişirilir.
Akabinde patatesler atılır. 3 dakika kaynatılır.
Ocak kapatılıp biraz dinlendikten sonra isteğe nazaran şehriyeli yahut yalnızca pirinç pilavı ile servis edilir. Afiyetler olsun
Köfte İçin
250gr kıyma
1 rendelenmiş soğan
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kekik
3 adet orta uzunluk patates
Kızartma İçin
Sıvı yağ
Yemeğin Suyu İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3.5 su bardağı su (Resimdekinden daha sulu isterseniz 4.5 su bardağı koyabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Patatesli Köfte Tanımı Yapılışı
Köfte için materyaller kaba alınır, güzelce yoğrulur.
Yuvarlanarak un serpili tepsiye alınır (Ben biraz tez büyük yuvarlamışım, daha küçük daha lezzetli oluyor)
Patatesler küp küp doğranır.
Isıtılan yağda evvel patatesler akabinde da köfteler kızartılır, havlu kağıt üzerine alınır (Patatesler tama yakın, köfteler hafif)
Tencereye salçalar eklenir, yarım bardak su ile ezilir. Üzerine geri kalan su ve baharatlar eklenir. Kaynamaya bırakılır.
Kaynayan salçalı suya evvel köfteler atılır, 12-13 dakika pişirilir.
Akabinde patatesler atılır. 3 dakika kaynatılır.
Ocak kapatılıp biraz dinlendikten sonra isteğe nazaran şehriyeli yahut yalnızca pirinç pilavı ile servis edilir. Afiyetler olsun