Patatesli Kornişonlu Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Patatesli Kornişonlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket(42 gram) yaş maya
İçi için
3 adet orta uzunluk patates (Haşlanacak)
3 adet kornişon turşu
Çay kaşığının ucuyla karabiber,tuz (Damak tadınıza nazaran ayarlayın)

Patatesli Kornişonlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt,su,şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp ön mayalama yapın(ağzı kapalı 10 dk)
Ardından başka gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
1 saat mayalandırın.
İçi için soğanı kavurun ve salçayı ek edip kokusu çıkana kadar devam edin.
Haşlayıp ezdiğiniz patatese soğan karışımını katın.
Kornişon turşu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Mayalan poğaça hamurunu mandalina büyüklüğünde alın,merdaneyle açıp çubuk yardımıyla çizgi yapın.
Çizgiye zıt tarafa çevirip harcı koyun alttan iki cins sarın(harcı kapatacak)üstten de sonuna kadar sarın.
İki ucu birleştirip fazlalık kısmı koparın.
Yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirin.
Patatesli Kornişonlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt