Patatesli Krep

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patatesli Krep Tanımı İçin Materyaller

Patatesli iç için;
5 tane patates
1 tane soğan
1 yemek kaşığı biber salçası (Domateste olur)
1 çay kaşığı silme karabiber pulbiber kırmızı toz biber tuz
Krep için;
1,5 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
Tuz

Patatesli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patateslerimiz haşlayalım tavaya yağımızı koyalım soğanı ince ince doğrayalım kavuralım, salçamızı koyalım. 1 çay kaşığı silme karabiber, kırmızı toz biber, pul biber tuz ekleyelim güzelce kavrulsun.
Sonra patatesler piştiğinde uygunca ezelim, salçalı sosla birleştirelim. Salçayı güzelce patatese yedirelim.
1 buçuk su bardağı suyu sökelim çırpıcıyla karıştıralım sulu olsun yumurtayı kabartma tozunu ekleyelim, karıştıralım.
Unu denetimli bir halde dökelim, krep hamurundan bir tık koyu kıvamda olacak hamur.
Sonra kızgın tavayı biraz yağlayalım 1,5 kepçe dökelim tavaya uygunca kaşıkla yayalım.
Altı üstü kızarınca yağlı kağıt serili servis tabağına alalım bütün hamuru bu türlü bitirelim kahvaltıda hoş oluyor afiyet olsun.
Not: İsterseniz pankek üzere küçükte yapabilirsiniz.

Patatesli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt