Son konular

Patatesli Kuşbaşılı Et Yemeği

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Patatesli Kuşbaşılı Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
️750 gram yağsız kuşbaşı et
️2 orta uzunluk patates
️1 adet büyük soğan
️3 diş sarımsak
️2 buçuk yemek kaşığı kadar sıvı yağ
️2 yemek kaşığı doğranmış domates varsa kışlık domates sosu
️1 yemek kaşığı domates salçası
️1 tatlı kaşığı biber salçası
️1 tatlı kaşığı tuz
️1 tatlı kaşığı karabiber
️1 tatlı kaşığı kimyon
️1 tatlı kaşığı kekik
️1 tatlı kaşığı nane
Baharatlarını kendi isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz

Patatesli Kuşbaşılı Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğan ve sarımsak doğranır.
Tencerenin içine doğramış olduğumuz soğan, sarımsak, salça, domates sosu ve sıvı yağını ekliyoruz.
Etlerimizi yıkamadan tencerenin içine koyuyoruz.
Tüm koymuş olduğumuz gereçleri kısık ateşte etleri pişene kadar bekliyoruz yaklaşık 1 buçuk saat sürüyor.
Yemeğin sulu olmasını isterseniz isteğinize nazaran sıcak su ekleyebilirsiniz.
Yemek pişerken patatesler küp halinde doğranıp kızartılır.
Tenceredeki yemek piştikten sonra kızartmış olduğumuz patatesler eklenir.
Patatesler eklendikten sonra özleşmesi için yemeğin altı açılır ve yaklaşık 5 dakika kadar kaynatılıp yemek özleşir.
Afiyet olsun .

Patatesli Kuşbaşılı Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı zeytinyağı 350 gr dana kuşbaşı 6 adet orta uzunluk patates 1 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 2 kilo patates 2 adet kapya biber 2 adet köy biberi Kuru soğan Yarım kilo kuş başı et Tuz Tereyağ Sıvı yağ Kara biber 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası Kuşbaşılı Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuş başı eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kuşbaşılı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 300 gram karnabahar Yarım su bardağı nohut 100 gram kadar küçük kuşbaşı et (kıyma da olabilir ) 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kuşbaşılı Kaşarlı Tombik Ekmek Tanımı İçin Gereçler Hamur için: 4-5 bardak un 0.5 paket kuru maya 1 su bardağı ilik su 1 su bardağı ilik sut 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker İç harcı için: 200 gram kuşbaşı et 1 adet yeşil koy biberi 1 adet domates 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 2 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 10 gr 1 tatlı kaşığı tuz 1 silme tatlı kaşığı şeker 4 veya 4 buçuk bardak un 250-300 gram et İç harcı için: 2 adet domates 3 adet sivri biber 3 adet soğan 1 çay bardağı domates salçası 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt