Patatesli Mantı (Hingel) Sebzeli Bol Vitaminli Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı sebze püresi (Havuç kullandım)
3 adet yumurta
Tuz
Alabildiği kadar un (Sert bir hamur olacak)
İç harcı için;
4 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
Tuz
Pulbiber
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kadar salça (İsteğe bağlı)
Sos için;
Tereyağı
Salça
Sarımsak
Pulbiber
Karabiber
Patatesli Mantı (Hingel) Sebzeli Bol Vitaminli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.
Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp sıvı yağ da kavuruyoruz. Kavrulan soğana salça ve baharatları ekliyoruz. Son olarak da patatesleri ilave ediyoruz. İyice karışan iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu oklava yardımı ile açıyoruz. İstenilen kalınlığı geldiğinde yufkalarımız ister çay bardağı isterseniz de su bardağı ile kesiyoruz. Boyutunu istediğiniz gibi ayarlaya bilirsiniz. Küçük dairelerin içine iç harcımızdan koyup şekil veriyoruz.
Mantılarımızı haşlamak için tencerede suyu kaynatıyoruz kaynayan suya biraz tuz atıyoruz ve mantılarımızı suya ilave ediyoruz (Yaklaşık olarak 10-15 dakika sürüyor orta ateşte) pişen mantılarımız ı çıkartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
Hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ve sosla buluşturuyoruz.
Patatesli Mantı (Hingel) Sebzeli Bol Vitaminli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı sebze püresi (Havuç kullandım)
3 adet yumurta
Tuz
Alabildiği kadar un (Sert bir hamur olacak)
İç harcı için;
4 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
Tuz
Pulbiber
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kadar salça (İsteğe bağlı)
Sos için;
Tereyağı
Salça
Sarımsak
Pulbiber
Karabiber
Patatesli Mantı (Hingel) Sebzeli Bol Vitaminli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.
Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp sıvı yağ da kavuruyoruz. Kavrulan soğana salça ve baharatları ekliyoruz. Son olarak da patatesleri ilave ediyoruz. İyice karışan iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu oklava yardımı ile açıyoruz. İstenilen kalınlığı geldiğinde yufkalarımız ister çay bardağı isterseniz de su bardağı ile kesiyoruz. Boyutunu istediğiniz gibi ayarlaya bilirsiniz. Küçük dairelerin içine iç harcımızdan koyup şekil veriyoruz.
Mantılarımızı haşlamak için tencerede suyu kaynatıyoruz kaynayan suya biraz tuz atıyoruz ve mantılarımızı suya ilave ediyoruz (Yaklaşık olarak 10-15 dakika sürüyor orta ateşte) pişen mantılarımız ı çıkartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
Hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ve sosla buluşturuyoruz.
Patatesli Mantı (Hingel) Sebzeli Bol Vitaminli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı