Son konular

Patatesli Milföy Mantı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patatesli Milföy Mantı Tanımı İçin Gereçler
7 adet uzun milföy
İç harcı için;
3 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça (tepeleme olmasın)
Tuz
Pul biber
Karabiber
Üzeri için;
Yoğurt
Sıvıyağ
Pul biber

Patatesli Milföy Mantı Tanımı Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyup çok küçük olmayacak halde dilimleyin.
Derin bir tencereye koyup haşlayın. Patateslerin haşlanmasına yakın tavaya sıvı yağ ekleyin.
Yemeklik doğranmış soğanıda ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kısık ateşte güzelce karıştırın. (salça çok olmasın) patatesler haşlanınca suyunu süzüp çatalla yada ezme aparatıyla güzelce ezip tavaya aktarın.
Güzelce karıştırıp baharatlarını ekleyin. Son kere karıştırıp soğuması için kenarda bekletin. (çok soğumasına gerek yok birinci sıcaklığının çıkması yeterli) milföyleri tezgaha serin ve yumuşamasını bekleyin.
Yumuşayınca 8 eşit kesime bölün. (küçük kare olacak) patates harcından 1 tatlı kaşığı kadar (fazla olmasın kapanmaz yoksa) milföylerin üzerine eşit biçimde paylaştırın.
Fırın kabını çok hafif yağlayın. Milföylerin kenarlarını üst üstte getirip kapatın.
Zıt çevirip tepsiye dizin. Hepsi bitince 180° derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sosu için küçük cezvede biraz sıvı yağ kızdırın ve biraz pul biber atın içine. (yanmasın dikkat edin) kasede yoğurdu güzelce çırpın.
Milföyler fırından çıkınca tabaklara paylaşırım. Üzerlerine yoğurt ve sostan gezdirin. Afiyet olsun.
 
Üst Alt