Patatesli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
2 tane yumurta (1 tane sarısı üzeri için ayrılacak)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
6-7 su bardağı un (Yumuşak bir hamur olmalı)
1 paket instant maya
İç harcı için;
3 tane haşlanmış patates
1 su bardağı lor peyniri yahut beyaz peynir (Lor kullananlar biraz tuz eklesin lütfen)
2-3 kol yeşil soğanın yalnızca yeşil kısmı
1 tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Ayrılan 1 yumurta sarısı
Susam
1 kaşık sıvı yağ
Patatesli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamuru için yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı alıp karıştıralım, üzerine başka materyalleri ek edelim yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim yarım saat kadar mayalandıralım.
İç harcı için; haşlanmış patates ve başka materyalleri bir kapta karıştıralım, mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp, elimizle bastırarak hafif açalım iç harçtan koyup, yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim üzerine bıçakla kesikler atalım.
Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırıp fırça yardımıyla üzerine sürelim susam serpip, 30 dakika tepside mayalandıralım.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun
Patatesli Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
2 tane yumurta (1 tane sarısı üzeri için ayrılacak)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
6-7 su bardağı un (Yumuşak bir hamur olmalı)
1 paket instant maya
İç harcı için;
3 tane haşlanmış patates
1 su bardağı lor peyniri yahut beyaz peynir (Lor kullananlar biraz tuz eklesin lütfen)
2-3 kol yeşil soğanın yalnızca yeşil kısmı
1 tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Ayrılan 1 yumurta sarısı
Susam
1 kaşık sıvı yağ
Patatesli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamuru için yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı alıp karıştıralım, üzerine başka materyalleri ek edelim yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim yarım saat kadar mayalandıralım.
İç harcı için; haşlanmış patates ve başka materyalleri bir kapta karıştıralım, mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp, elimizle bastırarak hafif açalım iç harçtan koyup, yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim üzerine bıçakla kesikler atalım.
Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırıp fırça yardımıyla üzerine sürelim susam serpip, 30 dakika tepside mayalandıralım.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun
Patatesli Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı