Patatesli Peynirli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
2 adet büyük patates
1 adet kuru soğan
1 kase küçük küçük doğranmış beyaz peynir
Biraz ince ince doğranmış maydanoz
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Susam
Patatesli Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle patateslerimizi minik küpler halinde doğrayalım.
Soğanımızı da küçük küçük yemeklik doğrayalım.
Beyaz peynirimizi de küp küp doğrayıp, maydanozu da ince ince kıyalım.
Artık gelelim kekimizi yapmaya.
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tuzu ve baharatları bir hoş çırpalım.
Un ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar uygunca çırpalım.
Patates, soğan, beyaz peynir ve maydanozu da ek edip bir hoş karıştıralım.
Yağlanmış orta uzunluk tepsiye yada borcama harcımızı döküp, üzerine susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine pak bir bez örtüp biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
2 adet büyük patates
1 adet kuru soğan
1 kase küçük küçük doğranmış beyaz peynir
Biraz ince ince doğranmış maydanoz
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Susam
Patatesli Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle patateslerimizi minik küpler halinde doğrayalım.
Soğanımızı da küçük küçük yemeklik doğrayalım.
Beyaz peynirimizi de küp küp doğrayıp, maydanozu da ince ince kıyalım.
Artık gelelim kekimizi yapmaya.
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tuzu ve baharatları bir hoş çırpalım.
Un ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar uygunca çırpalım.
Patates, soğan, beyaz peynir ve maydanozu da ek edip bir hoş karıştıralım.
Yağlanmış orta uzunluk tepsiye yada borcama harcımızı döküp, üzerine susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine pak bir bez örtüp biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun