Patatesli Pişi Ve Bazlama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patatesli Pişi Ve Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket toz maya
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin çok sert olmasın hamur)
Hamuru hazırlayıp en az yarım saat mayalanmaya bırakalım
Patatesli harç için;
2 veya 3 orta boy haşlanmış patates
1 er çay kaşığı kadar karabiber toz biber nane ve reyhan
1 tatlı kaşığından az tuz
Reyhan eklemeseniz olur, ama bence mutlaka deneyin

Patatesli Pişi Ve Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp yoğurun, unu kontrollü ekleyin. Mayalanmaya bırakın.
İç harcı için haşlanmış patatesleri ezip tüm baharatlarını ve tuzu ekleyip karıştırın.
Hamuru bezeler halinde bölüp 1 karış dan biraz büyük yuvarlaklar halinde açın.
Patatesli iç harçtan ekleyip yarım ay veya d şeklinde olacak şekilde katlayıp kenarlarını yapıştırın.
26 cm tava kullandım, 1 çay bardağından az yağ ekleyin her seferinde 2 şer pişi kızartılabiliyor.
İç harç biterse kalan hamuru biraz daha büyük bezelere ayırın, yuvarlak şekilde açın.
Açılan bazlama hafif kızmış yağsız tavada pişirebilirsiniz.
Altı iyice pişmeden 1-2 dakikada hemen çevirin. Pişmeye başladığını kabarmasından anlayabilirsiniz.
Patatesli Pişi Ve Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
İster Bazlama İster Pişi Hamuru Çok Yumuşak Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta 3-4 tatlı kaşığı tuz 5 adet haşlanmış patates 1 paket yaş maya Yarım litre süt Yarım litre su Aldığı kadar un Kızartmak için; Sıvı yağ İster Bazlama İster Pişi Hamuru Çok Yumuşak Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Pişi Ve Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı un 2 su bardağı su( ılık olsun) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya Pişileri kızartmak için sıvı yağ Pişi Ve Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sabah kahvaltısı deyince aklına pişi gelmeyen var...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Yumuşacık Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2,5 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker Yarım paket yaş maya 1 yemek kaşığı tuz Aldığı kadar un (6-7 bardak alır ) İç harç için; 4-5 adet orta uzunluk patates 2 adet orta uzunluk soğan Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Patatesli Pişi Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı maya 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç harcı için 1 adet kuru soğan 1 /2 çağ bardağı sıvı yağ 5 adet patates Pul biber Karabiber 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı reyhan 1 tatlı kaşığı tuz Kızarması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Patatesli Pişi Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un İç Harç 2 adet orta uzunluk patates (Haşlanacak) 1 adet kuru soğan Tuz karabiber Patatesli Pişi Tanımı Yapılışı Geniş bir kapta hamurumuzu yoğuralım. Undan una fark edeceği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt