Patatesli Pişi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç Harç
2 adet orta uzunluk patates (Haşlanacak)
1 adet kuru soğan
Tuz karabiber
Patatesli Pişi Tanımı Yapılışı
Geniş bir kapta hamurumuzu yoğuralım. Undan una fark edeceği için denetimli un ekleyelim çok sert bir hamur olmayacak. Hamur özleşince mayalanmaya bırakalım bu ortada da iç harcımızı hazırlayalım.
Patatesleri soyup küp küp doğrayıp haşlayalım. Bir tavada yemeklik doğradığımız soğanı öldürüp haşladığımız patatesi üzerine ekleyelim ezelim tuz ve karabiber ek edip güzelce harmanlayalım.
Mayalanan hamuru muzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 10 dakika kadar üstü kapalı bir halde bekletelim.
Birinci bezeden başlayarak ne çok ince ne çok kalın olacak biçimde açalım iç harcımızı yarısına yayalım ve üstüne kapatalım yarım ay olacak biçimde.
Geniş bir tava da sıvı yağ ile orta ateşte güzelce kızartalım. Afiyet olsun.
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç Harç
2 adet orta uzunluk patates (Haşlanacak)
1 adet kuru soğan
Tuz karabiber
Patatesli Pişi Tanımı Yapılışı
Geniş bir kapta hamurumuzu yoğuralım. Undan una fark edeceği için denetimli un ekleyelim çok sert bir hamur olmayacak. Hamur özleşince mayalanmaya bırakalım bu ortada da iç harcımızı hazırlayalım.
Patatesleri soyup küp küp doğrayıp haşlayalım. Bir tavada yemeklik doğradığımız soğanı öldürüp haşladığımız patatesi üzerine ekleyelim ezelim tuz ve karabiber ek edip güzelce harmanlayalım.
Mayalanan hamuru muzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 10 dakika kadar üstü kapalı bir halde bekletelim.
Birinci bezeden başlayarak ne çok ince ne çok kalın olacak biçimde açalım iç harcımızı yarısına yayalım ve üstüne kapatalım yarım ay olacak biçimde.
Geniş bir tava da sıvı yağ ile orta ateşte güzelce kızartalım. Afiyet olsun.