Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt (250 ml lik bardak)
1 su bardağı sıvı yağ (250 ml lik bardağı)
2 adet yumurta (sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket pakmaya hazır mayalı poğaça harcı
Un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İçi için;
5/6 tane haşlanmış patates
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
50 gram kadar yumuşamış tereyağ
Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Haşlanmış patatesleri ezelim.Baharatlarını ve tereyağınıda ekleyip karıştıralım.
Un ve tuz hariç sıvıları yoğurma kabımıza alıp çırpıcıyla karıştıralım.
Unumuzu ve tuzumuzu herzamanki gibi yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzu en az 15 dk kadar yoğuralım.
Tezgahın veya masanın üstünde yoğurursak daha iyi olur.
Üstünü kapatıp 35 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan bir tık daha büyük bezeler yapalım.
İçine istediğimiz harçtan koyup kapatalım.
İsterseniz boşta yapabilirsiniz veya pasta tabağı büyüklüğünde açıp harcımızı koyup rulo yapalım. Rulomuzuda simit yapar gibi kendi etrafında döndürüp iki ucunu birleştirelim.
Üstünü örtüp 15 dk kadar tepsi mayası için bekletelim.
Yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Yapacak olanlara kolay gelsin
Afiyet olsun
Patatesli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt (250 ml lik bardak)
1 su bardağı sıvı yağ (250 ml lik bardağı)
2 adet yumurta (sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket pakmaya hazır mayalı poğaça harcı
Un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İçi için;
5/6 tane haşlanmış patates
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
50 gram kadar yumuşamış tereyağ
Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Haşlanmış patatesleri ezelim.Baharatlarını ve tereyağınıda ekleyip karıştıralım.
Un ve tuz hariç sıvıları yoğurma kabımıza alıp çırpıcıyla karıştıralım.
Unumuzu ve tuzumuzu herzamanki gibi yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzu en az 15 dk kadar yoğuralım.
Tezgahın veya masanın üstünde yoğurursak daha iyi olur.
Üstünü kapatıp 35 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan bir tık daha büyük bezeler yapalım.
İçine istediğimiz harçtan koyup kapatalım.
İsterseniz boşta yapabilirsiniz veya pasta tabağı büyüklüğünde açıp harcımızı koyup rulo yapalım. Rulomuzuda simit yapar gibi kendi etrafında döndürüp iki ucunu birleştirelim.
Üstünü örtüp 15 dk kadar tepsi mayası için bekletelim.
Yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Yapacak olanlara kolay gelsin
Afiyet olsun
Patatesli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı