Son konular

Patatesli Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
8 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
İçi için
2 tane haşlanmış patates
1 tane soğan
2 tane yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Haşhaş

Patatesli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, su, maya ve şekeri bir kaba alın.
Mayanın erimesini sağlayın.
Daha sonra öteki gereçleri ekleyin.
Yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatın.
1 saat mayalandırın.
İç harcı için soğanı doğrayın.
Sıvıyağda kavurun.
Salçayı ekleyin, biraz kavurun.
üHaşlanmış patatesleri ezin ekleyin.
En son tuz ve baharatları ekleyin.
5 dk sonra ocağı kapatın.
Hamuru bezelere ayırın.
İstediğiniz üzere hal verin. Tepsiye dizin.
20 dk tepside mayalansın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam yada haşhaş ekin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Kolay Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır? İçinde patates olan bu lezzetli poğaça tarifi için öncelikle hamuru hazırlayın. Ardından un, süt, yağ, tuz ve kuru mayayı karıştırın. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini naylon poşet ile örtüp mayalanmaya bırakın. Bu sırada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Pastane Usulü Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır? Pastane usulü poğaça tarifi için un, maya, süt, tuz, şeker gibi malzemeler kullanılır. Öncelikle un, maya, tuz ve şeker bir kapta karıştırılır. Ardından süt eklenerek yoğrulur ve hamur dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur bezelere ayrılıp şekil verilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
1 tane patatesli poğaça kaç kalori? Patatesli poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu lezzetli atıştırmalık, özellikle kahvaltılarda tercih edilen bir seçenektir. Ancak, kalori hesabı yaparken dikkatli olmak önemlidir. 1 tane patatesli poğaça yaklaşık olarak 250-300 kalori...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Mayalı Poğaça Tarifi Peynirli Nasıl Yapılır? Mayalı poğaça tarifi için öncelikle maya, un, tuz ve sütü karıştırın. Hamuru yoğurun ve mayalanması için bekleyin. Ardından hamurdan parçalar alıp içlerine peynir koyun. Poğaçaları şekillendirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Haşhaşlı poğaça tarifi nasıl yapılır? Bu tarif için haşhaş tohumları, un, yoğurt, tuz ve mayalar kullanılır. Öncelikle un, tuz ve mayaları karıştırıp yoğurt ekleyin. Ardından hamuru yoğurup mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurdan parçalar alıp içine haşhaş tohumları koyun ve şekil verin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt