Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
8 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
İçi için
2 tane haşlanmış patates
1 tane soğan
2 tane yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Haşhaş
Patatesli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, su, maya ve şekeri bir kaba alın.
Mayanın erimesini sağlayın.
Daha sonra öteki gereçleri ekleyin.
Yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatın.
1 saat mayalandırın.
İç harcı için soğanı doğrayın.
Sıvıyağda kavurun.
Salçayı ekleyin, biraz kavurun.
üHaşlanmış patatesleri ezin ekleyin.
En son tuz ve baharatları ekleyin.
5 dk sonra ocağı kapatın.
Hamuru bezelere ayırın.
İstediğiniz üzere hal verin. Tepsiye dizin.
20 dk tepside mayalansın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam yada haşhaş ekin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
8 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
İçi için
2 tane haşlanmış patates
1 tane soğan
2 tane yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Haşhaş
Patatesli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, su, maya ve şekeri bir kaba alın.
Mayanın erimesini sağlayın.
Daha sonra öteki gereçleri ekleyin.
Yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatın.
1 saat mayalandırın.
İç harcı için soğanı doğrayın.
Sıvıyağda kavurun.
Salçayı ekleyin, biraz kavurun.
üHaşlanmış patatesleri ezin ekleyin.
En son tuz ve baharatları ekleyin.
5 dk sonra ocağı kapatın.
Hamuru bezelere ayırın.
İstediğiniz üzere hal verin. Tepsiye dizin.
20 dk tepside mayalansın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam yada haşhaş ekin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.