Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
İç harcı için:
4 adet rendelenmiş patates
1 soğan
Maydanoz
Pulbiber, karabiber, tuz
Sosu için:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Harcı için, soğanları doğrayın ve yağda kavurun.
Rendelenmiş çiğ patatesi eklenip 10 dk kadar pişirin.
Baharatları ve maydanozu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Yufkanın bir tanesi tezgaha serin ve üzerine sos karışımdan sürün ve patates harçtan her yerine serpin.
2. yufkayıda da serin ve tekrarlayalım.
3. yufkayıda birebir formda soslayın ve kalan harcı serpin.
Yufkanın iki kenarı hafifi içe katlayarak böreği rulo yapın.
Buzdolabında 30 dk dinlendirin ve 1cm genişliğinde rulolar kesin ve tepsiye dizin.
Artan sosu üzerine sürün 180 derecede pişirin.
Not: Böreği bir gece evvelden rulo yapıp buzdolabında saklayıp sonraki gün dilimleyip, soslayıp pişirebilirsiniz)
Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
İç harcı için:
4 adet rendelenmiş patates
1 soğan
Maydanoz
Pulbiber, karabiber, tuz
Sosu için:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Harcı için, soğanları doğrayın ve yağda kavurun.
Rendelenmiş çiğ patatesi eklenip 10 dk kadar pişirin.
Baharatları ve maydanozu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Yufkanın bir tanesi tezgaha serin ve üzerine sos karışımdan sürün ve patates harçtan her yerine serpin.
2. yufkayıda da serin ve tekrarlayalım.
3. yufkayıda birebir formda soslayın ve kalan harcı serpin.
Yufkanın iki kenarı hafifi içe katlayarak böreği rulo yapın.
Buzdolabında 30 dk dinlendirin ve 1cm genişliğinde rulolar kesin ve tepsiye dizin.
Artan sosu üzerine sürün 180 derecede pişirin.
Not: Böreği bir gece evvelden rulo yapıp buzdolabında saklayıp sonraki gün dilimleyip, soslayıp pişirebilirsiniz)
Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı