Patatesli Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köfte için :
250 gram kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pulbiber, karabiber, kimyon, tuz
Öteki materyaller :
3 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Sıcak su
Tuz, nane
Patatesli Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Köfte materyalleri yoğurma kabına alınıp güzelce yoğurulur.
Misket büyüklüğünde kesimler kopartılıp, yuvarlanır unlanmış bir tepsiye dizilir.
Köfteler hazır olunca üzerine bir ölçü un serpilir.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağ konulur.
Küçük küçük doğradığımız soğan eklenir.
1 – 2 dk kavrulunca salça eklenir.
Salçanın kokusu çıkıp kavrulunca küp küp doğradığımız patatesler eklenip tekrar kavrulur.
Akabinde sıcak su eklenir.
Su kaynayınca köfteler ek edilir.
Kaynadıktan sonra bir ölçü tuz ve nane eklenip tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Patatesler yumuşayınca pişmiş demektir.
Afiyet olsun.
Köfte için :
250 gram kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pulbiber, karabiber, kimyon, tuz
Öteki materyaller :
3 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Sıcak su
Tuz, nane
Patatesli Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Köfte materyalleri yoğurma kabına alınıp güzelce yoğurulur.
Misket büyüklüğünde kesimler kopartılıp, yuvarlanır unlanmış bir tepsiye dizilir.
Köfteler hazır olunca üzerine bir ölçü un serpilir.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağ konulur.
Küçük küçük doğradığımız soğan eklenir.
1 – 2 dk kavrulunca salça eklenir.
Salçanın kokusu çıkıp kavrulunca küp küp doğradığımız patatesler eklenip tekrar kavrulur.
Akabinde sıcak su eklenir.
Su kaynayınca köfteler ek edilir.
Kaynadıktan sonra bir ölçü tuz ve nane eklenip tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Patatesler yumuşayınca pişmiş demektir.
Afiyet olsun.