Patatesli Tavuk Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 adet tavuk göğsü hariç öbür hepsi
5 tane küçük patates büyükse 3 tane
Tuz, kekik, pul biber
Yağ
Patatesli Tavuk Kızartması Tanımı Yapılışı
Tavuğu kızarmalık doğrayalım ve yıkayıp süzelim .
Sonra kekik, tuz, pul biberle harmanlayalım ,eğer vaktiniz varsa bi gece o denli bekletin yoksa öylede yapabilirsiniz.
Daha sonra patatesleri istediğiniz biçimde kesip onu da baharatla harmanlayalım. Tavuğu teflon tavaya güzelce dizelim.
Üstüne üstünde patateslerini dizip sıvı yağını dökelim.
5 -10 dakika kısık ateşte kendi suyunu bırakana kadar kaynasın.
Daha sonra altını açıp kızarmaya bırakalım afiyet olsun
1 adet tavuk göğsü hariç öbür hepsi
5 tane küçük patates büyükse 3 tane
Tuz, kekik, pul biber
Yağ
Patatesli Tavuk Kızartması Tanımı Yapılışı
Tavuğu kızarmalık doğrayalım ve yıkayıp süzelim .
Sonra kekik, tuz, pul biberle harmanlayalım ,eğer vaktiniz varsa bi gece o denli bekletin yoksa öylede yapabilirsiniz.
Daha sonra patatesleri istediğiniz biçimde kesip onu da baharatla harmanlayalım. Tavuğu teflon tavaya güzelce dizelim.
Üstüne üstünde patateslerini dizip sıvı yağını dökelim.
5 -10 dakika kısık ateşte kendi suyunu bırakana kadar kaynasın.
Daha sonra altını açıp kızarmaya bırakalım afiyet olsun