Patatesli Tepsi Ekmeği Tarifi
Patatesli Tepsi Ekmeği yapılışı
Patatesli Tepsi Ekmeği nasıl yapılır
Patatesli Tepsi Ekmeği Tarifi Resimli
imagespatateslitepsiekmegitarifiresimli5ad43a1013fa1
Malzemeler:
3¼ bardak beyaz un
1 orta boy patates (200gm civarında)
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
Yarım bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 corba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1 Patatesleri soyup kup kup doğrayın ve kalın altlı kucuk bir tencereye alın 2 bardak su ilave edip orta hararetli ocak uzerinde 1520 dakika kadar veya patatesler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın
2 Ilıyınca patatesleri bir kaba alıp catalla iyice ezip pure haline getirin Tencerede kalan sudan ½ bardak ayırıp hamura ilave etmek uzere saklayın
3 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki patates puresini, patates suyunu, yumurtayı, zeytinyağını ve suyu karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da ele yapışan kıvamda olacaktır
4 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki patates puresini, patates suyunu, yumurtayı, zeytinyağını ve suyu karışıma ilave edip 57 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da ele yapışan kıvamda olacaktır
5 Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin
6 Hamuru 1012 eşit parcaya ayırın Her bir parcayı mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohca yapar gibi buzup kapatın İyice yağlanmış fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin Tepsideki mayalamadan sonra resimdeki gibi birbirlerine hafifce değer hale gelecekler
7 45 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın
8 Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Patatesli Tepsi Ekmeği yapılışı
Patatesli Tepsi Ekmeği nasıl yapılır
Patatesli Tepsi Ekmeği Tarifi Resimli
imagespatateslitepsiekmegitarifiresimli5ad43a1013fa1
Malzemeler:
3¼ bardak beyaz un
1 orta boy patates (200gm civarında)
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
Yarım bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 corba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1 Patatesleri soyup kup kup doğrayın ve kalın altlı kucuk bir tencereye alın 2 bardak su ilave edip orta hararetli ocak uzerinde 1520 dakika kadar veya patatesler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın
2 Ilıyınca patatesleri bir kaba alıp catalla iyice ezip pure haline getirin Tencerede kalan sudan ½ bardak ayırıp hamura ilave etmek uzere saklayın
3 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki patates puresini, patates suyunu, yumurtayı, zeytinyağını ve suyu karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da ele yapışan kıvamda olacaktır
4 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki patates puresini, patates suyunu, yumurtayı, zeytinyağını ve suyu karışıma ilave edip 57 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da ele yapışan kıvamda olacaktır
5 Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin
6 Hamuru 1012 eşit parcaya ayırın Her bir parcayı mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohca yapar gibi buzup kapatın İyice yağlanmış fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin Tepsideki mayalamadan sonra resimdeki gibi birbirlerine hafifce değer hale gelecekler
7 45 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın
8 Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin