Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı un
2 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk havuç
3-4 tana yeşil soğan
(Arzuya nazaran maydanoz dereotu da ekleyebilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz ,pul biber, kimyon
1 su bardağı kadar rendelenmiş peynir
Susam,çörek otu
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patenleri soyup küçük küçük doğruyoruz.
Daha sonra içine doğradığımız yeşil soğanları rendelediğimiz havuçları ve peynirleri de ekliyoruz.
Başka bir kapta yumurtaları çırpıp içine yağı ve yoğurdu da ekiyoruz.
Bütün materyalleri karıştırıp içine istediğiniz ölçüde baharatlarından ekleyip unu ve kabartma tozunu ek ediyoruz.
Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp harcımızı güzelce yayıyoruz.
Üzerine bol ölçüde susam ve çörek otu serpiyoruz.
180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı un
2 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk havuç
3-4 tana yeşil soğan
(Arzuya nazaran maydanoz dereotu da ekleyebilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz ,pul biber, kimyon
1 su bardağı kadar rendelenmiş peynir
Susam,çörek otu
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patenleri soyup küçük küçük doğruyoruz.
Daha sonra içine doğradığımız yeşil soğanları rendelediğimiz havuçları ve peynirleri de ekliyoruz.
Başka bir kapta yumurtaları çırpıp içine yağı ve yoğurdu da ekiyoruz.
Bütün materyalleri karıştırıp içine istediğiniz ölçüde baharatlarından ekleyip unu ve kabartma tozunu ek ediyoruz.
Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp harcımızı güzelce yayıyoruz.
Üzerine bol ölçüde susam ve çörek otu serpiyoruz.
180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı