Son konular

Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç harcı için:
2 orta uzunluk patetes haşlanmış
1 orta uzunluk soğan
Yeterince sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Mantıyı haşlamak için:
Yeterince su tuz
Üzeri için:
1 kase çırpılmış yoğurt
2 diş sarımsak
Sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Haşlanan patates püre haline getirilir.
Soğanı ince doğrayıp, uygun bir tavaya alıp, gereğince sıvı yağ ekleyip kavrulur.
Patates püresini ek edip karıştırılır.
Tuz, baharatlarda eklenir uygunca karıştırılır soğumaya bırakılır.
Hamurunuda yoğurup 15 dk dinlenmeye bırakılır.
Un denetimli eklenir katı bir hamur elde edilir. Markadan değişebilir.
Dinlenmiş olan hamurdan bezeler yapıp yufkadan kalın açılır.
Küçük ağızlı su bardağıyla kesilir, çay bardağı ağızıylada olur.
Bardağın ağzı hamura yapışıyorsa bardağın ağzı una batırılır yapışmasın.
Kesmiş olduğumuz hamurların her birine tatlı kaşığıyla iç harçtan konur fotoğraftaki üzere kapatıp uçlarını uygunca yapıştırılır haşlanırken açılmasın.
Uygun bir tencereye göz kararı su tuz katıp kaynamaya başlayınca içine mantıları ek edip 5 dk kaynatılır, kevgirle kaynayan mantılar servis tabağına alınır.
Çırpılan sarımsaklı yoğur t üzerine dökülür sosuda üzerine gezdirip servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Mantı hamurunu açarken birinci basamakta bol unlayın daha sonra unlamayın açılan yufka unsuz olsun kaynayan mantılar dağılmasın. Kaliteye nazaran un değişir. Yumuşak hamur olursa un eklenebilir. Bu tanımı ısrarla denemelisiniz derim nitekim çok lezzetli bir tat.

Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt