Patetesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
İç materyali;
5 adet orta uzunluk patates (haşlanıp rendelenecek yada ezici ile ezilecek )
100 gram margarin yahut tereyağ (eritilecek)
1 adet yumurta
1 kalıp beyaz peynir yahut 1 kase çökelek
1 su bardağı süt (200 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet tüm yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ̆(hepsi çırpılıp böreklere sürülecek)
Patetesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlayıp kabukları soyulduktan sonra ezelim.
Bu ortada margarini eritelim.
Patateslerin ı̇çine rendelenmiş beyaz peyniri ( ben bir kase çökelek kullandım)yumurtayı maydanozu sütü yoğurdu sıvı yağ̆ı ekleyip karıştıralım.
En son ılıyan margarini de ekleyip karıştıralım.
Bulamaç kıvamın da bir karışım olacak.
Yufkanın bir adedini tezgaha serelim.
Karışımdan kaşıkla her yerine sürelim.
2. Yufkayı birinci yufkanın üzerine serip tekrar karışımdan sürelim.
Beş adet yufkayı bu şekilde ortalarına karışımdan hisse ederek sürelim.
En son yufkanın üzerine de karışımdan sürüp ikiye kesip 2 rulo yapalım.
Rulo yaptığımız böreği ortadan ikiye keselim ve bir tepsiye alalım.
Kurumaması için streç sinema ile kapatıp buzdolabına koyalım. (kolay dilimlenmesi için, ya da akşamdan yapıp buzdolabına koyup sonraki gün dilimleyip pişirebilirsiniz. )
Dolaptan çıkardığımız ruloyu bir parmak genişliğinde dilimleyelim.
Dilimlediğimiz böreklere yumurta yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Bu tanımdan 2 tepsi çıkıyor. Çok fazla oluyor dilerseniz malzemeyi azaltarak daha az yapabilirsiniz. Eğer malzemeyi azaltıp yaparsanız tek rulo yapmanız kâfi olur.
Patetesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
İç materyali;
5 adet orta uzunluk patates (haşlanıp rendelenecek yada ezici ile ezilecek )
100 gram margarin yahut tereyağ (eritilecek)
1 adet yumurta
1 kalıp beyaz peynir yahut 1 kase çökelek
1 su bardağı süt (200 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet tüm yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ̆(hepsi çırpılıp böreklere sürülecek)
Patetesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlayıp kabukları soyulduktan sonra ezelim.
Bu ortada margarini eritelim.
Patateslerin ı̇çine rendelenmiş beyaz peyniri ( ben bir kase çökelek kullandım)yumurtayı maydanozu sütü yoğurdu sıvı yağ̆ı ekleyip karıştıralım.
En son ılıyan margarini de ekleyip karıştıralım.
Bulamaç kıvamın da bir karışım olacak.
Yufkanın bir adedini tezgaha serelim.
Karışımdan kaşıkla her yerine sürelim.
2. Yufkayı birinci yufkanın üzerine serip tekrar karışımdan sürelim.
Beş adet yufkayı bu şekilde ortalarına karışımdan hisse ederek sürelim.
En son yufkanın üzerine de karışımdan sürüp ikiye kesip 2 rulo yapalım.
Rulo yaptığımız böreği ortadan ikiye keselim ve bir tepsiye alalım.
Kurumaması için streç sinema ile kapatıp buzdolabına koyalım. (kolay dilimlenmesi için, ya da akşamdan yapıp buzdolabına koyup sonraki gün dilimleyip pişirebilirsiniz. )
Dolaptan çıkardığımız ruloyu bir parmak genişliğinde dilimleyelim.
Dilimlediğimiz böreklere yumurta yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Bu tanımdan 2 tepsi çıkıyor. Çok fazla oluyor dilerseniz malzemeyi azaltarak daha az yapabilirsiniz. Eğer malzemeyi azaltıp yaparsanız tek rulo yapmanız kâfi olur.
Patetesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı