Son konular

Patetesli Rulo Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patetesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
İç materyali;
5 adet orta uzunluk patates (haşlanıp rendelenecek yada ezici ile ezilecek )
100 gram margarin yahut tereyağ (eritilecek)
1 adet yumurta
1 kalıp beyaz peynir yahut 1 kase çökelek
1 su bardağı süt (200 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet tüm yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ̆(hepsi çırpılıp böreklere sürülecek)

Patetesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlayıp kabukları soyulduktan sonra ezelim.
Bu ortada margarini eritelim.
Patateslerin ı̇çine rendelenmiş beyaz peyniri ( ben bir kase çökelek kullandım)yumurtayı maydanozu sütü yoğurdu sıvı yağ̆ı ekleyip karıştıralım.
En son ılıyan margarini de ekleyip karıştıralım.
Bulamaç kıvamın da bir karışım olacak.
Yufkanın bir adedini tezgaha serelim.
Karışımdan kaşıkla her yerine sürelim.
2. Yufkayı birinci yufkanın üzerine serip tekrar karışımdan sürelim.
Beş adet yufkayı bu şekilde ortalarına karışımdan hisse ederek sürelim.
En son yufkanın üzerine de karışımdan sürüp ikiye kesip 2 rulo yapalım.
Rulo yaptığımız böreği ortadan ikiye keselim ve bir tepsiye alalım.
Kurumaması için streç sinema ile kapatıp buzdolabına koyalım. (kolay dilimlenmesi için, ya da akşamdan yapıp buzdolabına koyup sonraki gün dilimleyip pişirebilirsiniz. )
Dolaptan çıkardığımız ruloyu bir parmak genişliğinde dilimleyelim.
Dilimlediğimiz böreklere yumurta yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Bu tanımdan 2 tepsi çıkıyor. Çok fazla oluyor dilerseniz malzemeyi azaltarak daha az yapabilirsiniz. Eğer malzemeyi azaltıp yaparsanız tek rulo yapmanız kâfi olur.

Patetesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
El Açması Patetesli Peynirli Simit Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke Yarım paket kabartma tozu İçi için; 2 adet orta boy haşlanmış patates 1 küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Baklava Yufkası İle Tahinli Çıtır Rulolar Tanımı İçin Materyaller 10 tane baklavalık yufka 1 su bardağı tahin 1 su bardağı ceviz 7-8 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ Baklava Yufkası İle Tahinli Çıtır Rulolar Tanımı Yapılışı Sıvıyağla tahini karıştırın. 1. Yufkayı serip tahinli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1 bardak ılık süt 2 bardak ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 8 8.5 su bardağı un. kaşıkla az az ekleyin. denetim sizde olsun. Haşhaşlı harç ı̇çı̇n; 3 dolu yemek kaşığı haşhaş 1 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı yoğurt 2 paket kabartma tozu 2 tatlı kaşığı tuz 3 yumurta ( 2 tanesinin sarısı üzerine) 2 tatlı kaşı sirke Aldığı kadar un İç harcına; Kaşar peyniri Sosis Üzerine; 2 yumurta sarısı Çörek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ̆ 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 6 tane hazır böreklik yufka İçi için; 1 kase lor peyniri Bir tutam maydanoz 3 kaşık susam Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm malzemeyi tel ile güzelce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt