SoruCevap
Yeni Üye
Patlıcan Çullama Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 türk kahvesi fincanıyla zeytinyağı
2 kırmızıbiber
3 adet yeşilbiber (Acı yakışıyor)
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Üzerine :
3-4 dal maydanoz
Patlıcan Çullama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkanıp birkaç yerine bıçak batırdığımız patlıcanlar ocakta veya fırında közlenir.
Tavaya aldığımız zeytinyağında yemeklik doğradığımız (piyaz şeklinde de doğranabilir. )
Soğan ve sarımsaklar kavrulur.
Daha sonra küp doğradığımız biberler eklenir; kavurmaya devam edilir.
Kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler de ilave edilir.
4-5 dakika kadar pişirilir; salça, tuz ve baharatlar eklendikten sonra közleyip soyduğumuz bir parmak genişliğinde doğranan patlıcanlar karışıma eklenir.
Patlıcanların ezilmemesi için fazla karıştırmadan 4-5 dakika kadar kısık ateşte tutulur,.
Sonra servis tabağına alınıp kıydığımız maydanozla süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Patlıcan Çullama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4-5 adet orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 türk kahvesi fincanıyla zeytinyağı
2 kırmızıbiber
3 adet yeşilbiber (Acı yakışıyor)
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Üzerine :
3-4 dal maydanoz
Patlıcan Çullama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkanıp birkaç yerine bıçak batırdığımız patlıcanlar ocakta veya fırında közlenir.
Tavaya aldığımız zeytinyağında yemeklik doğradığımız (piyaz şeklinde de doğranabilir. )
Soğan ve sarımsaklar kavrulur.
Daha sonra küp doğradığımız biberler eklenir; kavurmaya devam edilir.
Kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler de ilave edilir.
4-5 dakika kadar pişirilir; salça, tuz ve baharatlar eklendikten sonra közleyip soyduğumuz bir parmak genişliğinde doğranan patlıcanlar karışıma eklenir.
Patlıcanların ezilmemesi için fazla karıştırmadan 4-5 dakika kadar kısık ateşte tutulur,.
Sonra servis tabağına alınıp kıydığımız maydanozla süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Patlıcan Çullama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı