Patlıcan Graten Tanımı İçin Materyaller
3 tane patlıcan
2 tane kapya biber
7-8 tane ince yeşil biber yahut 2 tane çarliston biber
1 tane büyük uzunluk domates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase kaşar
Patlıcan Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar evvel pijamalı soyulur.
Daha sonra küp küp kesilip acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda yarım saat bekletilir.
O sırada biberler doğranır. Yağda sotelenir.
Domatesin kabuğu soyularak küp küp doğranır ve biberlerin üzerine eklenip sulanana kadar pişirilir.
Tuzlu sudan çıkarılıp tekrar yıkanan patlıcanlar yemeğe eklenir.
Üzerine tuzu dökülür, karıştırılır ve yarım saat pişmeye bırakılır.
Bu müddetin sonunda fırın kabına koyulup üzerine kaşar rendesi eklenir ve kaşarlar eriyip kızarana kadar 180 derece fırında pişirilir. Yemeğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
3 tane patlıcan
2 tane kapya biber
7-8 tane ince yeşil biber yahut 2 tane çarliston biber
1 tane büyük uzunluk domates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase kaşar
Patlıcan Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar evvel pijamalı soyulur.
Daha sonra küp küp kesilip acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda yarım saat bekletilir.
O sırada biberler doğranır. Yağda sotelenir.
Domatesin kabuğu soyularak küp küp doğranır ve biberlerin üzerine eklenip sulanana kadar pişirilir.
Tuzlu sudan çıkarılıp tekrar yıkanan patlıcanlar yemeğe eklenir.
Üzerine tuzu dökülür, karıştırılır ve yarım saat pişmeye bırakılır.
Bu müddetin sonunda fırın kabına koyulup üzerine kaşar rendesi eklenir ve kaşarlar eriyip kızarana kadar 180 derece fırında pişirilir. Yemeğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.