Son konular

Patlıcan Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patlıcan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
300 gram dana kıyma
8 tane patlıcan (kişi sayısına göre)
2 tane kuru soğan
6 adet çarliston veya yeşil sivri biber
1 adet kapya biber
1 baş sarımsak
2 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tutam maydanoz
Tuz pulbiber karabiber
Maydanoz

Patlıcan Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Mutlu bir gün olsun karnıyarık severmisiniz ?birde benim yöntemimle yaparsanız hafifliğine tadına doyum olmaz.Biz patlıcanın her türlü yemeğini severiz eğer layıkıylayapılırsa. kişi sayısına göre patlıcan(ben 8 tane kullandım).
Alacalı soyup tuzlu suda bekletin acı suyu çıksın diye. temiz yağda bir yüzünü boyuna çizip kızartın kevgire alın.
Daha sonra kızartığınız patlıcanların üzerine kaynar su dökün bir saat bekletin.Fazla yağları altına akacak.
Patlıcanlar beklerken iç malzemesini hazırlayalım.
Dana kıyma ocağa konur.
Az zeytinyağ ile kavrulur.
2 baş ince doğranmış kuru soğan ilave edilip onunla da kavrulur.
Küp küp doğranmış yeşil biber ilave edilir bir baş sarımsak domates ve biber salçası ilave edilip güzelce kavrulur.
Baharatları tuz karabiber kırmızı biber de konup güzelce harmanlanır.
Patlıcanlar tepsiye dizilir.
Kızartmadan önce kestiğimiz yerler açılır.
Kıymalı harç güzelce doldurulur.
Domates ve biberle süslenir.
Salçalı su ilave edilir.
Arzu eden maydanozda serpebilir. Fırında pişirilir.
Patlıcan Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Karnıyarık Patlıcanı Nasıl Pişer? Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Bu lezzetli yemeği yapmak için öncelikle patlıcanları güzelce yıkayıp, közlememiz gerekiyor. Patlıcanları közledikten sonra iç harcını hazırlamak için soğanı doğrayıp kıymayı ekleyin. Ardından doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Karnıyarık iç harcından ne yapılır? Karnıyarık tarifi ve malzemeleri hakkında bilgi edinin. Karnıyarık, Türk mutfağının lezzetli ve popüler bir yemeğidir. Karnıyarık iç harcı yapmak için öncelikle kıyma, soğan ve sarımsak kullanılır. Bu malzemeleri kavurup, ardından domates, biber ve baharatlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Patlıcan Karnıyarık Nasıl Kızartılır? Patlıcan karnıyarık yapmak için öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. Ardından patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Patlıcanların iç kısmını bir bıçak yardımıyla çizgiler şeklinde çizin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bu sırada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Közlenmiş patlıcanla karnıyarık yapılır mı? Bu tarifte közlenmiş patlıcan kullanılarak lezzetli bir karnıyarık yapılabilir. Patlıcanlar közlenip iç harcı ile doldurulur. Iç harcında kıyma, soğan, sarımsak, domates ve baharatlar kullanılır. Karnıyarık, fırında pişirilerek servis edilir. Közlenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Antep Usulü Karnıyarık Nasıl Yapılır? Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Karnıyarık, patlıcan, domates, soğan ve kıyma gibi malzemelerle yapılır. İlk olarak, patlıcanlar közlenir. Daha sonra, kıyma soğanla kavrulur ve içerisine baharatlar eklenir. Domatesler doğranır ve kıymalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt