Patlıcan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
300 gram dana kıyma
8 tane patlıcan (kişi sayısına göre)
2 tane kuru soğan
6 adet çarliston veya yeşil sivri biber
1 adet kapya biber
1 baş sarımsak
2 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tutam maydanoz
Tuz pulbiber karabiber
Maydanoz
Patlıcan Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mutlu bir gün olsun karnıyarık severmisiniz ?birde benim yöntemimle yaparsanız hafifliğine tadına doyum olmaz.Biz patlıcanın her türlü yemeğini severiz eğer layıkıylayapılırsa. kişi sayısına göre patlıcan(ben 8 tane kullandım).
Alacalı soyup tuzlu suda bekletin acı suyu çıksın diye. temiz yağda bir yüzünü boyuna çizip kızartın kevgire alın.
Daha sonra kızartığınız patlıcanların üzerine kaynar su dökün bir saat bekletin.Fazla yağları altına akacak.
Patlıcanlar beklerken iç malzemesini hazırlayalım.
Dana kıyma ocağa konur.
Az zeytinyağ ile kavrulur.
2 baş ince doğranmış kuru soğan ilave edilip onunla da kavrulur.
Küp küp doğranmış yeşil biber ilave edilir bir baş sarımsak domates ve biber salçası ilave edilip güzelce kavrulur.
Baharatları tuz karabiber kırmızı biber de konup güzelce harmanlanır.
Patlıcanlar tepsiye dizilir.
Kızartmadan önce kestiğimiz yerler açılır.
Kıymalı harç güzelce doldurulur.
Domates ve biberle süslenir.
Salçalı su ilave edilir.
Arzu eden maydanozda serpebilir. Fırında pişirilir.
Patlıcan Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 gram dana kıyma
8 tane patlıcan (kişi sayısına göre)
2 tane kuru soğan
6 adet çarliston veya yeşil sivri biber
1 adet kapya biber
1 baş sarımsak
2 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tutam maydanoz
Tuz pulbiber karabiber
Maydanoz
Patlıcan Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mutlu bir gün olsun karnıyarık severmisiniz ?birde benim yöntemimle yaparsanız hafifliğine tadına doyum olmaz.Biz patlıcanın her türlü yemeğini severiz eğer layıkıylayapılırsa. kişi sayısına göre patlıcan(ben 8 tane kullandım).
Alacalı soyup tuzlu suda bekletin acı suyu çıksın diye. temiz yağda bir yüzünü boyuna çizip kızartın kevgire alın.
Daha sonra kızartığınız patlıcanların üzerine kaynar su dökün bir saat bekletin.Fazla yağları altına akacak.
Patlıcanlar beklerken iç malzemesini hazırlayalım.
Dana kıyma ocağa konur.
Az zeytinyağ ile kavrulur.
2 baş ince doğranmış kuru soğan ilave edilip onunla da kavrulur.
Küp küp doğranmış yeşil biber ilave edilir bir baş sarımsak domates ve biber salçası ilave edilip güzelce kavrulur.
Baharatları tuz karabiber kırmızı biber de konup güzelce harmanlanır.
Patlıcanlar tepsiye dizilir.
Kızartmadan önce kestiğimiz yerler açılır.
Kıymalı harç güzelce doldurulur.
Domates ve biberle süslenir.
Salçalı su ilave edilir.
Arzu eden maydanozda serpebilir. Fırında pişirilir.
Patlıcan Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı