Patlıcan Kebabı Tadına Doyamayacaksınız Tanımı İçin Gereçler
7 tane orta uzunluk patlıcan
4 tane domates
3 tane şili biberi
2 tane üzeri için şili biberi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
600 gram kuzu kıyma yağlı
200 gram dana döş
Tuz
Üzerine fırçayla sürmek için
2 kaşık zeytinyağı
Patlıcan Kebabı Tadına Doyamayacaksınız Tanımı Yapılışı
Evvel patlıcanlarımızı 3 parmak aralıklarla kesiyoruz ancak birbirnden ayırmıyoruz köfteleri yerleştirirken ayırıcaz ki sıralamasını şaşırmıyalım.
Köfteye biberle küçük küçük doğrayıp ekliyoruz bütün materyalleri karıştırıp köfteyi düzgünce yoğuruyoruz.
Patlıcanları tepsiye alıp ortalarına köfteleri yerleştirip o esnada patlıcanları ayırıp köfteleri patlıcanların ortasına çok sıkıştırmayalım ki köfteler yeterli pişmez.
Bütün bu süreç bittikten sonra domatesler dörde bölünüp ortasına yerleştirilir.
Yağı üzerine sürülüp 200 derecede fanlı ayarda pişirdim.
Biberler yanmasın diye yemeğimiz yarım saat içinde fırını açıp biberlerimizi de tepsiye koyup toplam yemeğimiz 50 dakikada pişti. Herkesin fırını birebir olmayabilir denetimli olun. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
7 tane orta uzunluk patlıcan
4 tane domates
3 tane şili biberi
2 tane üzeri için şili biberi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
600 gram kuzu kıyma yağlı
200 gram dana döş
Tuz
Üzerine fırçayla sürmek için
2 kaşık zeytinyağı
Patlıcan Kebabı Tadına Doyamayacaksınız Tanımı Yapılışı
Evvel patlıcanlarımızı 3 parmak aralıklarla kesiyoruz ancak birbirnden ayırmıyoruz köfteleri yerleştirirken ayırıcaz ki sıralamasını şaşırmıyalım.
Köfteye biberle küçük küçük doğrayıp ekliyoruz bütün materyalleri karıştırıp köfteyi düzgünce yoğuruyoruz.
Patlıcanları tepsiye alıp ortalarına köfteleri yerleştirip o esnada patlıcanları ayırıp köfteleri patlıcanların ortasına çok sıkıştırmayalım ki köfteler yeterli pişmez.
Bütün bu süreç bittikten sonra domatesler dörde bölünüp ortasına yerleştirilir.
Yağı üzerine sürülüp 200 derecede fanlı ayarda pişirdim.
Biberler yanmasın diye yemeğimiz yarım saat içinde fırını açıp biberlerimizi de tepsiye koyup toplam yemeğimiz 50 dakikada pişti. Herkesin fırını birebir olmayabilir denetimli olun. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.