Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta kalınlıkta uzun kemer patlıcan
Yarım kilo kuzu kıyma
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Acı pul biber (Toz biber de olabilir)
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 su bardağı su
Karabiber
Üzeri için
1 tutam kekik
3 diş sarımsak
Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kıyma harcını hazırlıyoruz. Yarım kilo kuzu kıymanın içerisine bir tutam tuz, bir tutam göz kararı karabiber, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 2 diş sarımsağı rendeleyip, 1 yumurtayı kırıp güzelce yoğuruyoruz.
2 adet kemer patlıcanı orta kalınlıkta doğrayıp kızartıyoruz ve peçete ile yağını alıp kenarda bekletiyoruz.
Akabinde kıymayı köfte formuna getirip bir patlıcan bir köfte biçiminde tepsimize oval halde yerleştiriyoruz.
Tepsimizin ortasına 2 adet domatesi yuvarlak biçimde doğrayıp ve 2 adet yeşil biberimizi kalınca doğrayıp bir biber bir domates halinde yerleştiriyoruz. Domateslerimizin üzerine 3 diş sarımsağı orta kalınlıkta doğrayıp diziyoruz.
Üzerine en son su için, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 su bardağı suyu biraz da tuz ekleyip yeterlice karıştırıyoruz, sos haline getiriyoruz. Şayet su az gelirse isteğe bağlı sulandırabilirsiniz.
Suyunu da kattıktan sonra az kekik ve pul biberi serptim.
Daha öncesinde, 180 derece fırınımı 5 dakika ısıttım ve ısınan fırınımın içine yemeğimi yeniden 180 derece pişmesi için kattım, ortalama 35 dakika pişmesi sürdü.
Sulu kalmasını isterseniz köfteleriniz pişince kapatabilirsiniz yahut suyunu çeksin hafif kalsın isterseniz 35 dakikalık müddet suyunu çekmesi için yetiyor. Tadı enfes oldu Şimdiden afiyet olsun
2 adet orta kalınlıkta uzun kemer patlıcan
Yarım kilo kuzu kıyma
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Acı pul biber (Toz biber de olabilir)
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 su bardağı su
Karabiber
Üzeri için
1 tutam kekik
3 diş sarımsak
Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kıyma harcını hazırlıyoruz. Yarım kilo kuzu kıymanın içerisine bir tutam tuz, bir tutam göz kararı karabiber, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 2 diş sarımsağı rendeleyip, 1 yumurtayı kırıp güzelce yoğuruyoruz.
2 adet kemer patlıcanı orta kalınlıkta doğrayıp kızartıyoruz ve peçete ile yağını alıp kenarda bekletiyoruz.
Akabinde kıymayı köfte formuna getirip bir patlıcan bir köfte biçiminde tepsimize oval halde yerleştiriyoruz.
Tepsimizin ortasına 2 adet domatesi yuvarlak biçimde doğrayıp ve 2 adet yeşil biberimizi kalınca doğrayıp bir biber bir domates halinde yerleştiriyoruz. Domateslerimizin üzerine 3 diş sarımsağı orta kalınlıkta doğrayıp diziyoruz.
Üzerine en son su için, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 su bardağı suyu biraz da tuz ekleyip yeterlice karıştırıyoruz, sos haline getiriyoruz. Şayet su az gelirse isteğe bağlı sulandırabilirsiniz.
Suyunu da kattıktan sonra az kekik ve pul biberi serptim.
Daha öncesinde, 180 derece fırınımı 5 dakika ısıttım ve ısınan fırınımın içine yemeğimi yeniden 180 derece pişmesi için kattım, ortalama 35 dakika pişmesi sürdü.
Sulu kalmasını isterseniz köfteleriniz pişince kapatabilirsiniz yahut suyunu çeksin hafif kalsın isterseniz 35 dakikalık müddet suyunu çekmesi için yetiyor. Tadı enfes oldu Şimdiden afiyet olsun