Patlıcan Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
4 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 yumurta
Maydanoz
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Tuz ,karabiber ,kimyon
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı galeta unu
Patlıcanı kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu için;
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı su
Karabiber, pul biber, tuz

Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanı alacalı soyup doğradıktan sonra tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Yumurta, galeta unu, baharatlar, tuz ,sarımsak ve soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim.
Uygunca yoğurduktan sonra buzdolabında dinlendirelim.
Patlıcanları yıkadıktan sonra kızgın yağda yarı çiğ formda pişirelim.
Sosu için;Sarımsağı rendeleyip yağda kavuralım sonra salçayı ve sırasıyla domatesi ekleyip suyunu da ekledikten sonra 5 dk pişirelim.
Yuvarlak küçük uzunluk tepsiye evvel patlıcan sonra köfte biçiminde sırayla dizelim.
Üstüne sosu döküp en sonda biberleri koyduktan sonra üzerine yağlı kağıdı sarıp 200 derece fırında evvel 30 dk sonra da yağlı kağıdı çıkarıp 5 dk da o denli pişirelim.
 
Üst Alt