Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Gereçler
8 tane patlıcan
3 tane yumurta
1,5 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı kimyon
2,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Patlıcan Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı biçimde soyuyoruz. Sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı tuzu ekliyoruz.
İçine patlıcanları koyuyoruz yaklaşık 20 dakika kadar piştikten sonra süzün 20 dakika kadar bekledim bir kaba mısır unu, tuz, kimyon, karabiber ekleyip karıştırın.
Öbür bir kaba 3 yumurta kırın içine yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin çırpın.
Bir tane patlıcan alıp yumurtalı karışımı güzelce batırın oradan çıkardıktan sonra mısır uymak bandırın bütün patlıcanları bu türlü süreç üretimin.
Kızgın yağda nar üzere kızarana kadar artlı önlü pişirin.Afiyet bal şeker olsun
8 tane patlıcan
3 tane yumurta
1,5 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı kimyon
2,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Patlıcan Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı biçimde soyuyoruz. Sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı tuzu ekliyoruz.
İçine patlıcanları koyuyoruz yaklaşık 20 dakika kadar piştikten sonra süzün 20 dakika kadar bekledim bir kaba mısır unu, tuz, kimyon, karabiber ekleyip karıştırın.
Öbür bir kaba 3 yumurta kırın içine yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin çırpın.
Bir tane patlıcan alıp yumurtalı karışımı güzelce batırın oradan çıkardıktan sonra mısır uymak bandırın bütün patlıcanları bu türlü süreç üretimin.
Kızgın yağda nar üzere kızarana kadar artlı önlü pişirin.Afiyet bal şeker olsun