Patlıcan Musakka (Fırında)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patlıcan Musakka (Fırında) Tanımı İçin Gereçler
500 gram kıyma
6 adet orta uzunluk patlıcan
2 adet orta uzunluk soğan
3 adet çarliston yeşil biber
6 diş sarımsak
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salça
Gereğince tuz
İsteğe bağlı baharat
Üstü için
2 su bardağı kaynamış su
1 adet domates
4 adet küçük çarliston yeşil biber

Patlıcan Musakka (Fırında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar ala soyulup orta kalınlıkta yuvarlak doğrandıktan sonra tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.
Bu ortada harç hazırlanabilir. Kıyma suyu çekinceye kadar kavurulur, soğan eklenir soğanlar hafif ölene kadar kavrulur.
Akabinde biberler eklenir hafif ölene kadar kavrulmaya devam edilir, bu ortada sarımsak eklenir karıştırılır.
Domatesler ve salça da eklendikten sonra baharat ve tuz atılıp az daha karıştırarak kavrulur. Harcımız hazır.
Yarım saat kadar tuzlu suda bekleyen patlıcanlar suyu süzülüp güzelce yıkandıktan sonra az yağlanan fırın tepsisine dizilir ve fırında kızarıncaya kadar bırakılır ben yaklaşık 200 derecede kızarttım. Çok yağlı olmaması için ben patlıcanları fırında kızartıyorum.
Akabinde harç patlıcanların üzerine yayılır, bu kademede ben fırın tepsisinden daha uygun büyüklükte öteki bir fırın tepsisine aldım patlıcanları.
Üzerine domates ve biberler konduktan sonra sıcak su dökülüp 200 derecede domates ve biberler kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun .
 
Üst Alt