Son konular

Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller
5-6 adet patlıcan
500 gram kıyma
2-3 adet soğan
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı
Üzeri için;
2-3 adet biber
1 adet domates

Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları yıkayıp soyuyoruz.
Tuzlu suda biraz bekletiyoruz.
Soğanları rondodan geçirip kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ek ederek kavurmaya devam ediyoruz.
Düzgünce kavrulunca salçaları, baharatları ve tuzu ek edip bir bardak kadar su koyup kaynatıyoruz.
Patlıcanları doğrayıp fırın tepsisine alıyoruz.
Biraz tuz ve zeytinyağı ile harmanlayıp 200 derecede kızartıyoruz.
Borcamın altına kızarmış patlıcanları diziyoruz.
Üzerine kıymalı harçtan yayıyoruz.
Kalan patlıcanları da üzerine dizerek kıymalı harcın tamamını üzerine koyup düzeltiyoruz.
Suyu az gelirse az su kaynatıp üzerine gezdiriyoruz.
Domates ve biberle süsleyerek 200 derecede üzerindeki biberler biraz kızarasaya kadar fırınlıyoruz.
Nefis yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun

Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt