Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler
1 kg patlıcan
400-500 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk domates
1 çorba kaşığı tepeleme salça
8-10 kol maydanoz
3,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Üzerine;
Yarım ay dilimlenmiş domates
Yeşil biber
Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı soyun.
Patlıcanı kızartıp öbür tencerede kaynayan suyun içine atıyoruz öteki posta patlıcanı yağa atana kadar suda duruyorlar.
Sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz.
Havlu üzerindeyken tek sıra olsunlar üst üste koymayın. Böylelikle kızaran patlıcanın bütün yağı acısı kaynayan suda kalıyor. Lezzetinden bir şey kaybetmiyor.
Patlıcanları bu biçimde kızartıp tepsiye dizin.
Artık kıymayı hazırlayalım. 2 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğanı hafifçe kavurun.
Kıymayı ekleyip kıymayı güzelce ezip soğanla harmanlayıp 3-4 dakika kadar kavurun.
Sonra içine küçük doğranmış domatesi ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip doğranmış maydanozu ekleyip suyu azar azar verin.
5 dakika kadar tıkırdatın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine yayın.
Dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirip fırına verin.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Yemek suyunu biraz çeksin tatlar birbirine karışsın tamaaaam
1 kg patlıcan
400-500 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk domates
1 çorba kaşığı tepeleme salça
8-10 kol maydanoz
3,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Üzerine;
Yarım ay dilimlenmiş domates
Yeşil biber
Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı soyun.
Patlıcanı kızartıp öbür tencerede kaynayan suyun içine atıyoruz öteki posta patlıcanı yağa atana kadar suda duruyorlar.
Sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz.
Havlu üzerindeyken tek sıra olsunlar üst üste koymayın. Böylelikle kızaran patlıcanın bütün yağı acısı kaynayan suda kalıyor. Lezzetinden bir şey kaybetmiyor.
Patlıcanları bu biçimde kızartıp tepsiye dizin.
Artık kıymayı hazırlayalım. 2 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğanı hafifçe kavurun.
Kıymayı ekleyip kıymayı güzelce ezip soğanla harmanlayıp 3-4 dakika kadar kavurun.
Sonra içine küçük doğranmış domatesi ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip doğranmış maydanozu ekleyip suyu azar azar verin.
5 dakika kadar tıkırdatın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine yayın.
Dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirip fırına verin.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Yemek suyunu biraz çeksin tatlar birbirine karışsın tamaaaam