Patlıcan Sandal Tarifi İçin Malzemeler
5 adet bostan patlıcanı
200 gram kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
2 diş küçük sarımsak
1 adet kapya biberi
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz ( salçaya göre )
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Üzeri için
100 gram kaşar peyniri
Patlıcan Sandal Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar yıkanıp kurulandıysan sonra çizgi şeklinde soyulur.
Soyulan patlıcanlar dikey ortadan kesilerek fırın tepsisine alınır.
Üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürülerek önceden ısıtılmış 250° firında yaklaşık 20 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişirilen patlıcanlar çatal yardımıyla ortaları ezilerek çanak görüntüsü verilir.
Patlıcanlar pişerken iç malzemeler hazırlanır.
Önce kıyma kavurulur.
Daha sonra ince ince kıyılan soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar pişirildikten sonra kıymalar eklenir.
Üzerine ince ince kıyılan biberler eklenerek pişirmeye devam edilir.
Üzerine salça ve sıcak suda eklenerek fokurdayana kadar pişirilir ve baharatlar eklendikten sonra ocaktan alınır.
Pişirilen iç malzeme çanak şekli verilen patlıcanların içine doldurulur.
Üzerine kaşar rendesi ilave edilir.
Fırına vermeden önce salça ve sıcak su karıştırılarak hazırlanan sos firın tepsisinin içine dökülür.
200° firında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Patlıcan Sandal Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet bostan patlıcanı
200 gram kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
2 diş küçük sarımsak
1 adet kapya biberi
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz ( salçaya göre )
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Üzeri için
100 gram kaşar peyniri
Patlıcan Sandal Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar yıkanıp kurulandıysan sonra çizgi şeklinde soyulur.
Soyulan patlıcanlar dikey ortadan kesilerek fırın tepsisine alınır.
Üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürülerek önceden ısıtılmış 250° firında yaklaşık 20 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişirilen patlıcanlar çatal yardımıyla ortaları ezilerek çanak görüntüsü verilir.
Patlıcanlar pişerken iç malzemeler hazırlanır.
Önce kıyma kavurulur.
Daha sonra ince ince kıyılan soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar pişirildikten sonra kıymalar eklenir.
Üzerine ince ince kıyılan biberler eklenerek pişirmeye devam edilir.
Üzerine salça ve sıcak suda eklenerek fokurdayana kadar pişirilir ve baharatlar eklendikten sonra ocaktan alınır.
Pişirilen iç malzeme çanak şekli verilen patlıcanların içine doldurulur.
Üzerine kaşar rendesi ilave edilir.
Fırına vermeden önce salça ve sıcak su karıştırılarak hazırlanan sos firın tepsisinin içine dökülür.
200° firında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Patlıcan Sandal Tarifi Fotoğraflı Yapılışı