Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
2 adet kapya biber
4-5 adet brüksel lahana
Köftesi için:
400 gram az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu
1 adet yumurta
Pulbiber,kekik,tuz, köfte baharatı, kimyon (baharatlar isteğe bağlı)
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Sosu için;
1 buçuk çay bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemiz için bütün gereçleri geniş bir kaba alıp yoğuralım, ve hal verip buzdolabında en az yarım saat bekletelim.
Patlıcanları uzun uzun keselim, bir patlıcanı 4e keselim.
Tuzlu suda yarım saat bekletip kağıt peçete ile kurutalım.
Sıvıyağ da artlı önlü kızartalım.
Kapya biberleride uzunca kesip yağda kızartalım. (kızaran patlıcanları kağıt peçete üzerine alalım yağını çekmesi için).
Daha sonra her patlıcanın ince tarafına bir köfte koyup saralım ve borcama dizelim.
Biberlerinde içine köfte koyup birebir formda saralım.
Ben meskende brüksel lahana var diye onuda ikiye bölüp köfte ile bir sıra dizdim. (olmasada olur).
Suyla açtığımız salça sosuna tuzunu ekleyip yemeğin üzerine gezdirelim.
Suda ıslattığımız yağlı kağıdı yemeğimizin üzerine kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Pişen yemeğimizin üzerini açıp tekrar fırınlayalım, üzerini hafif kızartalım.
Kontrol edelim pişirme esnasında. Fırından fırına pişme mühleti değişebilir.
afiyet olsun
Harika görseli ve enfes tadıyla denemenizi tavsiye ederim
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet patlıcan
2 adet kapya biber
4-5 adet brüksel lahana
Köftesi için:
400 gram az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu
1 adet yumurta
Pulbiber,kekik,tuz, köfte baharatı, kimyon (baharatlar isteğe bağlı)
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Sosu için;
1 buçuk çay bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemiz için bütün gereçleri geniş bir kaba alıp yoğuralım, ve hal verip buzdolabında en az yarım saat bekletelim.
Patlıcanları uzun uzun keselim, bir patlıcanı 4e keselim.
Tuzlu suda yarım saat bekletip kağıt peçete ile kurutalım.
Sıvıyağ da artlı önlü kızartalım.
Kapya biberleride uzunca kesip yağda kızartalım. (kızaran patlıcanları kağıt peçete üzerine alalım yağını çekmesi için).
Daha sonra her patlıcanın ince tarafına bir köfte koyup saralım ve borcama dizelim.
Biberlerinde içine köfte koyup birebir formda saralım.
Ben meskende brüksel lahana var diye onuda ikiye bölüp köfte ile bir sıra dizdim. (olmasada olur).
Suyla açtığımız salça sosuna tuzunu ekleyip yemeğin üzerine gezdirelim.
Suda ıslattığımız yağlı kağıdı yemeğimizin üzerine kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Pişen yemeğimizin üzerini açıp tekrar fırınlayalım, üzerini hafif kızartalım.
Kontrol edelim pişirme esnasında. Fırından fırına pişme mühleti değişebilir.
afiyet olsun
Harika görseli ve enfes tadıyla denemenizi tavsiye ederim
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı