Patlıcan Ve Soğan Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Patlıcan Ve Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
2 patlıcan
1 soğan
Yarım yeşil dolmalık biber
1 domates
7 diş sarımsak
300 gram kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı su

Patlıcan Ve Soğan Kebabı Tanımı Yapılışı

Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletelim.
O sırada köfteyi hazırlayın. Kıymanın içerisine galeta ununu baharatlarını ekleyin. Şayet kıymanız yağlı değilse içerisine 1 çorba kaşığı zeytinyağ koyarsanız daha lezzetli olacaktır.
Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak biçim verin.
2 parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanları bir kabın içinde üzerlerine 1-2 çorba kaşığı kadar zeytinyağ gezdirin. Kızartmayacağımız için kuru olmaması ismine patlıcanları güzelce yağlayın.
Bir patlıcan bir köfte olacak biçimde borcama diziniz.
Orta kısmınada tıpkı formda yarım soğan köfte olacak halde diziniz.
En ortasınada domatesi 4 e bölüp üzerine sarımsakları ve biberleri koyunuz.
Sosu için, farklı bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı domates salçasını kavurun üzerine 1 su bardağı sıcak suyu koyun ve kaynayınca altını kapatın.
Sosu köftelerin patlıcanların üzerine dökün. Sosun her tarafa gelmesini sağlayın.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerine buruşturup ıslattığınız yağlı kağıdı serin ki yemeğiniz kurumasın ve 45 dakika pişirin. Üzeri kızarsın isterseniz son 5 dakika yağlı kağıdı kaldırın. Afiyet olsun.
 
Üst Alt