Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı İçin Gereçler
5 adet patlıcan
1 adet büyük uzunluk soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
500 gram kuşbaşı et
Sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları közleyelim.
Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları ince ince doğrayıp orta uzunluk borcama yayalım.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
Etlerimizi yıkayalım.
Düdüklü de 30 -35 dk kadar haşlayalım.
Akabinde küp küp doğrayalım.
Genişçe bir tavada soğan, sivri biber, kırmızı biberi ve domatesi güzelce kavuralım.
Doğramış olduğumuz etleri ekleyip karıştıralım üzerine 1 diş sarımsak rendeleyelim.
1 yemek kaşığı salçayı suyla eritip içerisine pulbiber, karabiber, kimyon, tuz ekleyip et yemeğinin üzerine dökelim.
2 dk kadar harmanlandıktan sonra patlıcanın üzerine dökelim.
Süslemesi için domatesleri halka formunda kesip yemeğin üzerine dizelim.
Biberleri de ortadan ikeye doğrayıp domateslerin yanına dizebilirsiniz.
5 adet patlıcan
1 adet büyük uzunluk soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
500 gram kuşbaşı et
Sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları közleyelim.
Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları ince ince doğrayıp orta uzunluk borcama yayalım.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
Etlerimizi yıkayalım.
Düdüklü de 30 -35 dk kadar haşlayalım.
Akabinde küp küp doğrayalım.
Genişçe bir tavada soğan, sivri biber, kırmızı biberi ve domatesi güzelce kavuralım.
Doğramış olduğumuz etleri ekleyip karıştıralım üzerine 1 diş sarımsak rendeleyelim.
1 yemek kaşığı salçayı suyla eritip içerisine pulbiber, karabiber, kimyon, tuz ekleyip et yemeğinin üzerine dökelim.
2 dk kadar harmanlandıktan sonra patlıcanın üzerine dökelim.
Süslemesi için domatesleri halka formunda kesip yemeğin üzerine dizelim.
Biberleri de ortadan ikeye doğrayıp domateslerin yanına dizebilirsiniz.