Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Materyaller
3 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
200 gram kadar kuşbaşı et
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz, pul biber ve su
Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
Öncelikle patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayalım.
Uygun bir tavaya ( ben vok tava kullandım) bir çay bardağının dörde biri kadar sıvı yağ koyup ısıtalım
Üzerine küp küp doğranmış patlıcanı atıp orta sıra karıştırarak kapağı kapalı formda terleterek pişirelim.
Öbür bir tencereye sıvı yağ alıp kuru soğanı yemeklik formda doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım,
Üzerine kuşbaşı etleri ek edip karıştıralım.
1-2 dakika kavuralım iri doğranmış yeşil biberi de ek edip kavurmaya devam edelim.
Güzelce kavrulduktan sonra salçayı ek edip karıştıralım.
Akabinde yemeklik doğranmış domates ve minik doğranmış sarımsağı da ek edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Son olarak patlıcanı da ek edelim tuzunu isteğe nazaran pul biberi ek edip karıştıralım üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip kapağı kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Pişen yemeğimizi servise hazırlayalım. afiyet olsun.
3 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
200 gram kadar kuşbaşı et
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz, pul biber ve su
Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
Öncelikle patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayalım.
Uygun bir tavaya ( ben vok tava kullandım) bir çay bardağının dörde biri kadar sıvı yağ koyup ısıtalım
Üzerine küp küp doğranmış patlıcanı atıp orta sıra karıştırarak kapağı kapalı formda terleterek pişirelim.
Öbür bir tencereye sıvı yağ alıp kuru soğanı yemeklik formda doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım,
Üzerine kuşbaşı etleri ek edip karıştıralım.
1-2 dakika kavuralım iri doğranmış yeşil biberi de ek edip kavurmaya devam edelim.
Güzelce kavrulduktan sonra salçayı ek edip karıştıralım.
Akabinde yemeklik doğranmış domates ve minik doğranmış sarımsağı da ek edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Son olarak patlıcanı da ek edelim tuzunu isteğe nazaran pul biberi ek edip karıştıralım üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip kapağı kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Pişen yemeğimizi servise hazırlayalım. afiyet olsun.